CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El sector educatiu públic es suma a les mobilitzacions contra les retallades al Prat de Llobregat

Dilluns, 5 març, 2012

LA RIUADA | 04/03/2012 - Setmanari Directa

Les mobilitzacions s'han intensificat al Prat de Llobregat durant les darreres setmanes. A la manifestació que es fa cada dimarts contra les retallades en sanitat, ara se li han sumat les reivindicacions en defensa de l'ensenyament públic, que a través de la marea groga ha aplegat estudiants i docents avançant una hora l'horari de la tradicional manifestació per fer-la coincidir amb l'horari lectiu. Aquesta unió de lluites es va notar a la marxa, que va aplegar unes 200 persones, doblant el nombre de manifestants que es venien acollint a les darreres marxes. Al final de la protesta, una assemblea multitudinària va decidir mantenir la unitat de la manifestació i es va prolongar amb referències a les retallades en educació, com la precarització de les treballadores o la desconnexió de la calefacció en algunes aules i instituts com a conseqüència de les retallades. Paral·lelament la marea groga es va concentrar el dimecres al matí per segon cop enguany, a l'Avinguda Montserrat per protestar contra les retallades. Unes quaranta docents de varis instituts de la ciutat van decidir en assemblea continuar amb les protestes els dimecres al matí.

Cinc mesos de manifestacions setmanals

Des de principis d’agost, usuaris i usuàries indignats de la sanitat pública han sortit cada dimarts al carrer per manifestar la seva disconformitat amb la política de retallades de la conselleria de Salut. Les marxes van anar creixent en assistència, passant de la desena escassa de les primeres convocatòries, fins a assolir una forquilla d'entre 130 a 150 persones. Després de les dates de Nadal, es va registrar un sensible descens de la capacitat de convocatòria, fins a dia d'avui, quan la marxa acostuma a aplegar entre 60 i 80 manifestants, arribant a les 27 edicions. Les mobilitzacions són una evolució de les primeres concentracions davant el CAP Ramona Via, que van començar com una iniciativa espontània d’un pratenc que va patir les retallades pressupostàries reduint-li i demorant els tractaments que necessitava per tractar la seva malaltia.

Dos ensurts i 8.300 signatures

Les marxes s'han desenvolupat sense cap mena d'incident exceptuant un parell d’ensurts esdevinguts l'última setmana d'agost i la primera de setembre. Segons el testimoni de representants de la plataforma El Prat contra les retallades, una parella dels mossos va comunicar a la persona encarregada de demanar els permisos, que es prohibirien les marxes durant el període electoral. El dia següent però, el van trucar dient-li que les permetrien exceptuant el dia de reflexió. L'altre incident es refereix just la setmana següent, quan una altra persona, en finalitzar la marxa, va ser identificada i denunciada per un delicte de desobediència per haver ignorat les instruccions dels mossos. D'altra banda, la campanya engegada per la plataforma durant la darrera Fira del Gall ja compta amb 8.300 signatures registrades. La recollida és una iniciativa més contra les retallades i la privatització de la sanitat pública.

www.setmanaridirecta.info/noticia/sector-educatiu-public-es-suma-les-mobilitzacions-contra-les-retallades-al-prat-llobregat

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció