CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El sector Mar i Ports de la CGT realitzarà la seva Primera Conferència Estatal els dies 12 i 13 d’abril a València

Dilluns, 11 abril, 2011

cartell

Durant els dies 12 i 13 d'abril, sota el lema "En Benefici de Tots", el sector Mar i Ports de la CGT ha convocat la seva Conferència Sindical. Hi assistiran delegats de tot el territori estatal. En la trobada estaran representants dels col.lectius d'Autoritats Portuàries, Estibadors, Marina Mercant, Salvament Marítim i Trànsit Interior de Ports.


A més de debatre sobre la realitat del conjunt del sector i decidir estratègies de futur, tindran lloc trobades dels diferents àmbits per tal d'analitzar la situació de cada un d'ells. Amb aquest propòsit, en paral.lel a la Conferència, discorrerà la Assemblea Estatal de Treballadors Portuaris, sent la privatització de les Societats d'Estiba i les seves conseqüències el tema central de les seves deliberacions, i el III Congrés Estatal de Treballadors de Salvament Marítim, on els retalls pressupostaris a aquest servei, la reducció de les tripulacions, la pràctica nul inversió en Formació i altres mesures similars són font de preocupació dels treballadors, ja que assegurar i millorar el Servei Públic de Salvament Marítim és objectiu històric d'aquest col.lectiu.

Així mateix els delegats del Trànsit Interior de Ports valoraran, entre altres assumptes la recent experiència generada amb la Plataforma Estatal dels Treballadors d'aquest àmbit, en defensa de les actuals tripulacions dels remolcadors de Port.

Els companys de CGT de les autoritats portuàries analitzaran les conseqüències de la nova Llei de Ports en el seu àmbit, així com les retallades salarials i socials soferts arran de les reformes laborals recents.

Els Marins Mercantes , destaquen la pràctica desaparició de la flota de bandera espanyola, el dúmping laboral que generen les banderes de conveniència, els incompliments de la legislació nacional i internacional i la manca de voluntat de l'Administració perquè això no passi, com a causes fonamentals d'aquesta dramàtica situació. Aquests i altres temes seran els eixos dels seus debats.

En termes generals, la creixent precarització de les condicions de treball, la pèrdua dels drets laborals, els continus retalls tant en el sector privat com en el públic, i les dinàmiques privatitzadores dels serveis públics, juntament amb la necessitat de buscar la convergència en les dinàmiques de l'acció sindical per fer front a aquestes agressions, marcaran l'agenda de treball.

El creixement continu de la CGT en el sector marítim-portuari fan més necessari que mai establir una acció sindical coordinada, que permeti que la nostra organització sigui una més efectiva i millor eina en la defensa dels interessos dels treballadors.

En paral.lel a això, hem de consolidar l'organització, triant als nostres responsables, creant equips de treball ben coordinats.

La Conferència s'inicia a les 16 h 30 m del dia 12 i té previst la seva finalització sobre les 19 h de dia 13.

Durant l'esdeveniment comptarem amb l'assistència de diversos convidats, i està previst que s'inauguri amb la intervenció del Secretari General de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la CGT.

Sector Mar i Ports - CGT

www.fetyc.cgt.es/El-sector-Mar-y-Puertos-de-la-CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció