CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El sector metal·lúrgic de la CGT per una vaga general contra els empresaris i la dreta econòmica

Dijous, 1 octubre, 2009

El Ple de sindicats de la FESIM ha acordat iniciar mobilitzacions en tot el sector metalúrgic en el camí cap a la vaga general acordada per CGT a Màlaga el passat mes de Juny.


Per a això es convocarà a tots els sindicats en Plenària estatal per a acordar les mesures concretes de mobilització, després del corresponent debat entre l'afiliació. En aquest Ple ha estat triat un nou SP amb Javier Lengo, de Sevilla, com Secretari General i hem aprofundit i millorat en l'organització interna de la Federació, per a reforçar el treball cap a les mobilitzacions que es preveuen en els pròxims mesos.

Per a la FESIM, s'està donant una Reconversió Industrial aprofitant una crisi, creada pels propis capitalistes que pretenen mantenir els seus grans beneficis a costa del rebaixi de condicions i drets dels treballadors/es. Denunciem l'immobilisme dels sindicats majoritaris i rebutgem que una Vaga General es faci només contra els Governs.

Davant la demostració que aquesta crisi és una conseqüència del sistema capitalista, la FESIM-CGT plantegem una Vaga General contra els empresaris i la dreta econòmica, màxims responsables de l'especulació i acaparament de beneficis a costa de l'empobriment de les classes populars.

Per això plantegem un Marc Reivindicatiu en el qual exigim el repartiment de la riquesa amb mesures com:

Rebuig frontal als ERO per estar convertint-se en el lliurament de diners públics als empresaris, moltes vegades per a pagar els acomiadaments i la reconversió industrial.

Oposició als augments de ritmes de treball i en particular a vendre, per diners, la salut dels treballadors/es.

• Plantegem l'autogestió de les empreses que tanquen, per a aconseguir el control obrer de les mateixes.

35 hores, sense reducció de salari, com primer pas per a seguir conquistant les reivindicacions cap al repartiment real del treball i la riquesa.

• Mentre el sistema capitalista, i els empresaris del metall en particular, no assegurin l'ocupació, exigim la prestació d'atur indefinida fins a l'obtenció d'un lloc de treball en condicions dignes.

Cridem als treballadors/es a organitzar-nos en la CGT per a treballar, al costat de tots els col·lectius i moviments socials que lluiten diàriament. També per a organitzar-nos en les empreses, contra l'atur i contra l'exclusió social que provoca la crisi.

Davant la dimensió global que tenen les multinacionals en el sector metal·lúrgic, ampliarem aquesta solidaritat i suport mutu a nivell internacional per a disputar la riquesa conjuntament amb els milers de treballadors d'altres països que s'oposen que la crisi la paguem nosaltres.

Que la crisi la paguin els rics, que han estat els que l'han provocat.

Ruesta, 25 de setembre de 2009

Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de la CGT