CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El SEM acomiada un company, l’Eduard!

Dilluns, 27 gener, 2014

Cartell concentració suport 29G

Acomiaden l'Edu, la seva falta: lluitar pels seus drets!

El SEM deixa clar que pensa fer amb els interins. Qui es queixi, al carrer!

L'empresa ha acomiadat al nostre company Eduard Aguayo, TTS de Barcelona Ciutat. Ha estat a les 7:00 hores de la tarda del divendres 24 de gener de 2014, quan la direcció del SEM ha comunicat al nostre company la resició del seu contracte, el seu acomiadament. Aquesta decisió és la resolució de la sanció "molt greu", oberta contra ell i comunicada el dia 14 de gener de 2014.

L'Assemblea Emergències Mèdiques en Lluita - CGT volem mostrar la nostra SOLIDARITAT i SUPORT al company Eduard. També volem fer palès el nostre rebuig cap una mesura que interpretem arbitrària i desmesurada.

Aquesta lamentable decisió, sumada a tot el reguitzell de males arts -ja publicats des d'aquesta plataforma abans-, i el fet que l'Edu dimecres 29 havia d'assistir al judici per la reclamació que ell havia interposat contra l'empresa, no ajuden a que ens treiem del cap la idea que tot plegat respon a un intent de certs sectors del SEM de coaccionar i així doblegar la voluntat reivindicativa de tots aquells treballadors crítics, com del mateix company Eduard. Ens entristeix interpretar, en aquestes mesures, tàctiques més propies de temps pretèrits que crèiem ja oblidats.

Si en toquen un, ens toquen a totes!!!

Assemblea Emergències Mèdiques en Lluita - CGT

http://www.emergenciesmediquesenlluita.cat/

>>> Concentració de suport el dimecres 29 de gener a les 9.30h al Jutjat Social de Ronda Sant Pere 52, Barcelona.


Concentració de suport a l'Eduard
29 de gener a les 9:30 davant els Jutjats Socials de Barcelona

El passat divendres 24 de gener la direcció del SEM va acomiadar el nostre company Eduard Aguayo, TTS de Barcelona Ciutat, a la YI-13 torn de dia. Al voltant de les 19 hores, l'Eduard va rebre un burofax de la direcció del SEM, on li comunicaven la rescissió del seu contracte, el seu acomiadament. Aquesta decisió és la resolució a l'expedient sancionador que l'empresa havia obert contra ell per una suposada falta "molt greu". La Notificació de la mateixa va arribar el dia 16 de gener de 2014 via burofax. El Sr. Pere Sust, director del Departament de RRHH, en funcions, li va comunicar l'obertura de l'expedient per la transgressió de l'art. 92 punt 3 apartat "i", del Conveni Col·lectiu del SEM.

Perquè una falta molt greu?

L'Eduard gaudia al SEM d'una reducció horària per guarda de menors. Una reducció que gaudim els treballadors del SEM recollida dins del Conveni Col·lectiu a l'article 52 punt 3 apartat "a". L'Eduard exerceix d'advocat des de l'any 2012, situació publica i coneguda per tots, inclosos els directius del Departament de RRHH. Segons l'empresa, l'Eduard va aprofitar un dia de la seva reducció per atendre una visita d'un suposat client. Degut a la Notificació de l'obertura de l'expedient, el nostre company va presentar les al·legacions corresponents.

Greuge comparatiu entre treballadors

El cas de l'Eduard, no és un cas aïllat. Fa poc temps a un altre treballador també se li va obrir un expedient pel mateix motiu (una falta molt greu), la resolució del qual no va tenir la mateixa contundència. En aquest cas es va aplicar la sanció de suspensió de feina i sou de 16 a 60 dies, sense acomiadar al treballador. Una falta total de justícia i ètica per part de l'empresa.

Perquè un acomiadament directe?

L'Eduard ja fa temps que va interposar una demanda contra l'empresa per una suposada contractació irregular. Ell, igual que uns 250 treballadors de l'empresa, estan cobrint una plaça d'interinatge. Segons el nostre Conveni Col·lectiu vigent a l'article 18 s'estableixen les bases pel proveïment de llocs de treball, on es recull que es realitzarà una convocatòria pública anual. Per aquest motiu el dia 29 de gener de 2014 a les 9:50h hi ha un judici als Jutjats Socials Número 29 de la Ronda Sant Pere, 52 de Barcelona Ciutat, on el nostre company Eduard, no només vol defensar el seu dret individual, sinó que amb la possible resolució favorable també vol defensar el dret col·lectiu de la resta de treballadors.

L'Assemblea Emergències Mèdiques en Lluita - Secció Sindical CGT, volem fer palès el nostre rebuig cap a una mesura que interpretem arbitrària, injusta i desmesurada. Creiem que aquesta lamentable decisió respon a una estratègia per tal de dificultar el procés legal que l'Eduard porta contra el SEM.

Et volem demanar la teva SOLIDARITAT i SUPORT. Siguis metge, infermer, tècnic o personal d'administració. Siguis fix, interí o suplent. Encara que et pensis que a tu no et toca directament,

VINE A LA CONCENTRACIÓ PACÍFICA DE SUPORT A L'EDUARD I LLUITA PELS TEUS DRETS COM A TREBALLADOR/A.

Dia: 29 de gener 2014
Hora: 9:30h
Jutjats Socials
Ronda Sant Pere, 52 (Barcelona)

Assemblea Emergències Mèdiques en Lluita - CGT


Carta enviada per l'Eduard Aguayo.

Companyes i companys (i d'ara en endavant, parlo en plural, sense gènere),

Fa 24 hores i escaig que el SEM m'ha acomiadat, i estic abrumat. Ultrapassat per les vostres mostres d'afecte i de suport. Us ben juro que no dono abast a contestar a tothom. M'heu fet plorar. Bé ho sabeu amb els que us he hagut de penjar el telèfon perquè no podia parlar. I he plorat, no per l'acomiadament, perquè els responsables es poden fotre una ambulància pel cul i fer sonar la sirena a veure si els reventa l'epiplon; he plorat per la vostra solidaritat, que no m'esperava o, si més no, no m'esperava amb aquesta intensitat i profunditat.

Es demostra, novament, que els imbècils que ens regeixen, així com les idiotes que estan al comitè (recordeu, la imbecilitat i la idiocia són diferents graus de retràs mental) són de volada curta, no arribaran mai molt lluny, tot i que donen pel cul intensament. Els de baix, el proletariat, els que dia a dia tirem -o hem tirat- endavant aquesta empresa, pel pacient, pel ciutadà, pel que pateix, pel que ens necessita, a la fi; som d'una altra pasta. Els macacos de dalt passen, però els de baix continuem. I continuem sent com una família. De veritat que no tinc prou paraules d'agraïment per tots vosaltres.

Pels que vulgueu saber els detalls, us els explico. Primer, la part objectiva, després la subjectiva. Objectivament: l'empresa diu que m'obre expedient per una falta molt greu per haver treballat dos dies de reducció de jornada com a advocat. Em notifiquen dijous passat, dimarts presento al·legacions i divendres a les 19 hores rebo un burofax acomiadant-me disciplinàriament per 0 euros.

Ara la versió subjectiva: li molesto al gerent, al cap de RRHH i a la UGT. Em posen detectius, envaeixen la meva intimitat i la de la meva família, em paren una trampa i m'acomiaden per defensar els drets dels interins, per intentar revocar el comitè d'empresa, i per dir-li a l'alliberada d'UGT que estaria bé que dediqués el seu alliberament a defensar els treballadors, en comptes de dedicar-se als seus negocis privats en hores que paguem tots.

Sembla que a UGT i a AMIC-SATSE-Metges de Catalunya no els sembla bé que els interins passin a ser indefinits. Intenten carregar-se el judici del proper dimecres 29 de gener. És clar, si els interins passen a indefinits, alguns dels seus amics estarien en inferioritats de condicions per accedir a places millors. Finalment, ahir la presidenta del comité, d'UGT, es passa tot el matí al despatx del gerent, amb el cap de RRHH; preparant el meu burofax d'acomiadament, juntament amb el despatx d'advocats de CiU i la connivència del director del CatSalut. Res més.

Al llarg de molts anys ha mort molta gent per a que avui puguem dir el que pensem. Malgrat a alguns els hi pesi. No em callaré. Acomiadar a un pare de família amb dos fills de curta edat ultrapassa totes les línies vermelles. Dedicaré el meu temps lliure a que es depurin totes les responsabilitats d'aquesta injustícia. Sóc tauro i, per tant, prou cabut i entestat. No tinc pressa. Ho aconseguiré i els que em coneixeu bé ho sabeu.

Podria dir moltes més coses, però poc a poc. Seguiu endavant amb la nostra feina, els pacients no en tenen la culpa. El gerent i el cap de RRHH no saben que estirats a la llitera de l'ambulància tots som iguals. Possiblement l'any vinent ja estiguin a un altre cementiri d'elefants que els hi hauran preparat els polítics. Però els de baix seguirem. Tornaré, gràcies a vosaltres, segur.

Una abraçada ben forta i, de nou, gràcies.

Eduard Aguayo
Membre de la secció sindical
Emergències Mèdiques en Lluita - CGT


El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) acomiada un Tècnic de Transport Sanitari (TTS) de Barcelona.

El 24 de gener el SEM acomiada l'Eduard Aguayo, TTS de Barcelona. La direcció li atribueix una falta "molt greu", per desenvolupar una segona activitat laboral en un dia de reducció horària per guarda de menors. Una sanció que arriba tot just cinc dies abans del judici que l'Eduard té contra l'empresa per una contractació irregular, que afecte també a 250 treballadors més.

No es coneixen les proves en les que fonamenten la sanció des del departament de persones, i l'entorn del treballador creu que aquestes proves han estat aconseguides de manera ilegal. És el segon cop en pocs mesos que l'empresa sanciona un treballador pel mateix fet. En l'anterior cas la sanció no va ser tan contundent.

Tan CCOO com la CGT al SEM, han declarat que tot plegat es tracta de represàlies de l'empresa i un sector del comité en contra de l'Eduard. Denuncien que és per la seva participació en la constitució de l'Assamblea Emergències Mèdiques en Lluita-Secció Sindical CGT, i el judici que aquest té el proper dimecres 29 de gener.

L'ASSAMBLEA CONVOCA CONCENTRACIÓ DE RECOLÇAMENT, EL DIMECRES 29 A LES 9:15 h. DAVANT DELS JUTJATS DE LO SOCIAL AL C/ RONDA SANT PERE.

Toni Cusó
Delegat CGT al SEM
xerrallonga@gmail.com
600736943
http://www.emergenciesmediquesenlluita.cat

Més informació:

- TWITTER CGT DOMINGO

- TWITTER CGT CONDAL

- TWITTER CGT SEM

- WEB EMERGÈNCIES MÈDIQUES EN LLUITA