CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El sí al CETA és l’aposta per una societat al servei de les elits econòmiques

Dimecres, 22 febrer, 2017

El 16 de febrer s'ha ratificat al Parlament Europeu el CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreemet). Aquest Tractat, va ser signat pel Consell Europeu i Canadà el 30 d'Octubre passat, i amb la confirmació pel Parlament Europeu es consuma la venda de la sobirania d'Europa a les grans corporacions transnacionals amb a la complicitat de la classe política que, una vegada més, defensa els interessos del gran capital per sobre dels interessos dels seus pobles, pensant segurament per quina porta giratòria entrarà en els Consells d'Administració d'aquestes Transnacionals a les quals tan bé han servit.

Ho han confirmat els vots de conservadors, socialdemòcrates i liberals i han votat en contra l'Esquerra Unitària, els Verds i alguns socialdemòcrates. En total 408 vots a favor, 254 en contra i 33 abstencions.

Particularment penosa ha estat l'actuació de les eurodiputades i eurodiputats “socialdemòcrates” del PSOE, que al contrari que els seus col·legues europeus que estaven dividits i conseqüentment una part d'ells han votat no, les seves senyories del PSOE, impassibles, han defensat i votat en bloc juntament amb els altres grups de la gran coalició, PP i Ciutadans, sí al CETA.

"Votar pel ZETA és comprar gat per llebre" recorda l'eurodiputada socialista belga Marie Arenas qui afirma que seguirà advocant per buscar el vot en contra en la ratificació estatal. Amb una coherència que ja voldrien les eurodiputades del PSOE.

En la votació el que s'ha dirimit al Parlament Europeu és quelcom més que una votació sobre un acord comercial, s'ha votat un model de societat al servei de les elits econòmiques que portarà més desigualtat, pobresa i precarietat al 90 per cent de la població, amb la desregularització del mercat laboral, la sortida al mercat dels serveis públics destruint la nostra manera de vida, acabant amb la nostra agricultura mediterrània a major glòria de la agroindustria contaminant i tòxica de les grans corporacions nord-americanes.

S'instaura un model socioeconòmic a Europa per a les properes dècades, molt en la línia de les polítiques d'austeritat i retallades que estan sofrint les classes populars des de l'inici de la crisi-estafa.

"Aquells que han votat a favor del CETA carreguen una gran responsabilitat històrica a les seves esquenes – hem de parar la concentració del poder industrial i financer" recorda el vicepresident del grup europeu de l'Esquerra Unitària Patrick Li Hyaric.

En nom d'aquesta responsabilitat, el PSOE hauria de plantejar-se, en un últim acte de dignitat, deixar de confondre al nostre poble i fusionar-se amb el PP, que és on ha d'estar.

La CGT seguirà en la lluita contra el CETA, però també contra el TTIP, el TISA i el poder neoliberal que representen, en la denúncia, al carrer, i en la pressió a les Institucions del canvi perquè de debò facin un pas al capdavant i desobeeixin els dictats d'aquests Tractats que vulneren la Constitució i l'Estat de Dret.

Des de CGT, seguirem treballant al costat de la campanya No al TTIP recordant que malgrat el resultat de la votació cap lluita està perduda. L'acord amb Canadà té un obligat pas pels parlaments estatals i alguns regionals, la seva tramitació pot oferir algunes sorpreses. En aquest procés es trobaria una oportunitat d'acabar definitivament amb ell. Per a això és necessària la coordinació en la lluita perquè només amb la pressió popular i la societat civil organitzada al carrer, podrem aconseguir-ho.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT