CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El sindicalisme de “moqueta” traeix els companys dels contractes i subcontractes en vaga indefinida de Telefónica-Movistar

Dimarts, 2 juny, 2015

EL SINDICALISME DE "MOQUETA" TRAEIX ELS COMPANYS DE LES CONTRACTES I SUBCONTRACTES EN VAGA.

En relació a la mobilització en les contractes i subcontractes de Movistar, en un ampli i tragicòmic intent de desactivar la vaga indefinida, - mantinguda assembleàriament -, amb la faula de l'acord entre CCOO-UGT i les contractes directes de Telefonica, en el Comitè Intercentres del 27 de maig aquests agents van aprovar, exclusivament amb els seus vots, una resolució de suport a l'acord (molt insuficient per a les assemblees de les contractes) de desconvocatòria de vaga que van signar les seves executives. Ens sembla un brut intent de fer la traveta el suport de la plantilla a les aturades de 2 hores convocats, però la cosa s'agreuja perquè li van demanar a RRHH que distribuís la resolució a tots els Comitès d'Empresa provincials -i RRHH ho ha fet- dient que s'havia "aprovat per unanimitat", una descarada mentida.

És una mostra més del nivell de complicitat entre CCOOUGT i la patronal a tots els nivells, i utilitzen l'òrgan social més representatiu per ratificar el suport a un acord totalment desautoritzat per les i els companys en vaga. No és amb la col·laboració de CGT, que des del 6 de maig passat va demandar al Comitè Intercentres un recolzament contundent a la vaga de les contractes amb aturades i mobilitzacions i la demanda va ser ignorada per la majoria.

És un conflicte generat per Telefónica, amb la seva estratègia de delegar tasques que són pròpies de la seva activitat principal -instal·lació i manteniment de xarxes i serveis de comunicacions, venda i atenció al client- a empreses 'col·laboradores' amb l'únic objectiu d'estalviar costos: és la cadena de subcontractació que ha establert -empresa contractista, subcontracta, autònom / a (contracte mercantil) i als seus possibles empleats / es- en què cada nivell esgota més i més al següent, on la seguretat i salut laboral i la formació són una entelèquia, la culpable de l'actual situació. Així, allargant el conflicte al no superar la fase de negació, condiciona i compromet el futur de l'empresa i, per tant, el de totes les persones que treballem per a ella: el dany en la prestació de servei percebut per la clientela és notable i ja passa factura.

El proper 2 de juny, dimarts, tota la plantilla de Telefònica d'Espanya SAO (TdE) està convocada a una aturada de 2 hores amb les següents reivindicacions:

- Contra l'assignació de tasques als treballadors i treballadores de la plantilla de TdE per substituir vaguistes de les contractes que tenen assignades per contracte les tasques i zones.

- Per l'augment d'ocupació digna a Telefónica, eliminant en Operacions, comercial i altres departaments l'externalització d'activitat i de plantilles a precari, cap a l'objectiu de a igual treball igual salari i recuperació de l'activitat externalitzada amb la plantilla necessària.

Les aturades es realitzaran tots els dimarts i dijous fins al dia 11, en les últimes dues hores de tots els torns (matí, nit i període de demà del partit) excepte en el de tarda (les dues primeres hores).

Sindicat Federal de Telefónica de CGT

Més informació:

- TWITTER CGT TELEFONICA

- WEB CGT TELEFONICA

Vídeos de CGT Catalunya el dissabte de mobilització de #resistenciamovistar:


http://bambuser.com/v/5551142


http://bambuser.com/v/5551214


http://bambuser.com/v/5551234


http://bambuser.com/v/5551240


http://bambuser.com/v/5551269


http://bambuser.com/v/5551314


http://bambuser.com/v/5551357


http://bambuser.com/v/5551359


http://bambuser.com/v/5551613


http://bambuser.com/v/5551727


http://bambuser.com/v/5551740

Roda de prems amb els signants de el #compromísdelesescales:

http://bambuser.com/v/5551900


http://bambuser.com/v/5551953


http://bambuser.com/v/5551990