CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El sindicat CGT denuncia que l’empresa CLECE “es nega a negociar” després de vuit dies de vaga de les treballadores

Dilluns, 12 març, 2007

Les treballadores de la neteja de l'empresa CLECE de Girona que donen servei a l'Ajuntament, a l'Hospital Josep Trueta i a altres centres de la ciutat continuen el seu vuitè dia de vaga. El sindicat ha criticat que l'empresa no s'"hagi assegut a negociar" i reprotxen al consistori gironí que deixés claus dels centres als treballadors que segons ells van contractar "il·legalment".

GIRONA, 12/03/2007 15:13 (EUROPA PRESS).- El responsable del sector de la neteja del sindicat CGT, Salvador Aranda, ha criticat l'empresa perquè "no vol negociar amb els treballadors" i els ha recriminat que "com l'únic que fan és contractar treballadors il·legalment per substituir els vaguistes amb l'objectiu de fer més precària l'ocupació i pagar salaris més barats".

A més Aranda ha denunciat que l'Ajuntament de Girona "va donar còpies de les claus dels centres, els col·legis i els pavellons" als treballadors contractats per mantenir les instal·lacions netes i ha considerat l'equip de govern del consistori "còmplices" de CLECE.

Aquest matí un grup de treballadores s'ha manifestat davant de la seu de l'empresa, més tard davant de l'Ajuntament i finalment davant de l'Hospital Josep Trueta. La intenció del sindicat és continuar amb la vaga de manera indefinida tot i que han recordat que "ells són els primers que tenen la intenció d'arribar a un acord" perquè acabi el conflicte.

Segons Salvador Aranda el seguiment de la vaga ha estat d'un 85% de les 170 treballadors que CLECE té a Girona. Les treballadores fa quatre mesos que intenten negociar amb els empresaris perquè els incrementin el salari que en aquests moments no superen els 720 euros mensuals.