CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Sindicat de Sanitat de CGT Barcelona denuncia al Patronat de la Fundació IAT

Dimecres, 3 juliol, 2013

El Sindicat de Sanitat de CGT Barcelona comunica que en data de 27 de Juny de 2013, va presentar una denúncia davant el Jutjat d'Instrucció de Barcelona contra el Patronat de la Fundació ”INSTITUT D’ALTA TECNOLOGIA PRBB-FUNDACIÓ PRIVADA” (FUNDACIÓ IAT).

El contingut de la denúncia descriu la manera que la Fundacíó IAT destina els seus béns (obtinguts de fons públics) a CRC (una empresa privada) i els motius pels quals aquesta Fundació és conduïda a la fallida.

Des d'aquest sindicat, entenem que els fets denunciats adquireixen una major transcendència, ja que es tracta d'una Fundació gestionada amb fons públics, en la qual tres hospitals públics (Clínic, Vall Hebron i Parc Salut Mar) han aportat finançament, i perquè aquesta Fundació estava dirigida per alts càrrecs d'aquests centres sanitaris.

Creiem que aquests successos conformen un capítol més de la corrupció endèmica de la Sanitat pública catalana, una altra etapa en el que entenem com el full de ruta política per al desmembrament del sistema públic i repartiment de recursos entre els “amiguets” de la sanitat privada. Ja se sap que el que reparteix, per imperatiu del refranyer popular, es queda sempre amb la millor part.

Amb aquesta denúncia, el Sindicat de Sanitat de Barcelona de CGT desitja que la Justícia actuï sobre els membres que van gestionar malament i van deixar caure aquesta fundació finançada amb diners públics i “regalada” a mans privades.

CGT Sanitat Barcelona

Més informació:

- WEB CGT SANITAT BCN

- TWITTER FED. SANITAT CGT CATALUNYA

- TWITTER CGT SANITAT BCN


Acusen de cinc delictes els patrons de la fundació que agrupava els grans hospitals de Barcelona.

CGT Sanitat ha presentat la denúncia

REDACCIÓ DIRECTA / @LA_DIRECTA | 27/06/2013

CGT Sanitat de Barcelona ha interposat una denúncia penal contra la totalitat dels membres del patronat de la Fundació de l'Institut d'Alta Tecnologia de Barcelona. Aquest patronat estava format pels més alts dirigents dels hospitals públics de Barcelona (Hospital Clínic / Hospital del Mar / Vall d'Hebron i els de l’empresa privada CRC). La fundació va fer fallida econòmica el desembre de 2012 arrossegant deutes superiors als 3 milions d’euros.

Els delictes que es denuncien són apropiació indeguda, alçament de bens, corrupció entre particulars, falsedat documental i malversació de fons públics, i en el redactat es detalla que el que van fer els membres del patronat de la fundació va ser cedir tots els elements de l'activitat obtinguts amb fons públics a una empresa privada anomenada CRC, la qual "s’ha lucrat amb aquests mitjans sense pagar rendes", tot al contrari, asseguren que ha rebut una retribució mensual de 50.000 euros i que això ha portat a la fallida econòmica de la fundació.

“La denúncia va dirigida contra tots els patrons donat que, si bé, van ser aquells membres que pertanyien al patronat i a l’empresa privada CRC a la vegada, els que van cometre els delictes denunciats, també es ben cert, que la resta de patrons, o sigui aquells que representaven als hospitals públics, o bé eren coneixedors dels fets i no els van denunciar o van ser col·laboradors necessaris en els mateixos", assenyalen de forma literal. A més afirmen que aquest model de col·laboració i gestió público-privada, no ha servit per a defensar el patrimoni econòmic de l'Hospital Clínic ni de la resta d’hospitals que hi van participar, com ara l'Hospital del Mar i l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Consideren paradigmàtica la figura de Joan Rodés, president del patronat de la fundació IAT i qui hi representa els interessos de l'Hospital Clínic. En aquest sentit es pregunten si és "una casualitat que hagi estat durant el seu mandat com a director general de l'Hospital Clínic (2003-2008), quan s’han succeït gravíssimes irregularitats en els processos de concessions dels serveis externs de neteja i bugaderia, irregularitats recollides en l'informe 13/2009 de la Sindicatura de Comptes". A més també assenyalen la coincidència del fet que Rodés hagi acompanyat a altres pesos pesants de la sanitat catalana com Ramon Bagó, Josep Prat o Josep Maria Via en els consells d’administració d’empreses com Gestió Diagnòstic Salut S.A., CSC Vitae S.A., CSC Consultoria i Gestió S.A. i Projectes Sanitaris i Socials S.A.

Cal recordar que Rodés fou escollit com a president del comitè de savis que la Ministra de Sanitat, Ana Mato, ha designat com a responsables de la política sanitària del govern de Rajoy. Després de ser presentada a la guàrdia dels jutjats de Barcelona la denúncia és ara a l'espera de ser admesa a tràmit i d'anar a repartiment per tal que en el seu cas s'obri la fase d'investigació.

* Notícia publicada al web del setmanari Directa

http://www.directa.cat/noticia/acusen-cinc-delictes-els-patrons-fundacio-que-agrupava-els-grans-hospitals-barcelona