CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Sindicat de Transports de la CGT de Barcelona dona suport a la vaga de transport de mercaderies

Dimarts, 10 juny, 2008

La CGT de Transports dona suport a les mobilitzacions convocades per la Coordinadora, que integra els transportistes autònoms de mòduls propietaris de pocs vehicles i que treballen directament conduint el seu camió.


Defensem que la solució dels problemes passa per exigir aferrissadament per part dels governs central i català un paquet de mesures legislatives clares a favor del petit transportista autònom:

- Publicació de un índex de preus mínims basats en les denominades a Europa clàusules Anti-Dumping. Segons “l'Observatori de Costos” del Ministeri de Foment i de la Generalitat de Catalunya PTOP.

- Moratòria en el pagaments del mòduls fiscals fins compensar les pèrdues acumulades.

- Mecanisme de jubilació anticipada als 60 anys amb tots el drets per el transportista autònom fins a tres vehicles.

La CGT continuarà defensant aquests principis i col·laborarà amb les associacions que els defensin formant una Coordinadora Catalana de petits transportistes estable i amb continuïtat col·laborant amb les següents organitzacions exclusivament:.

- Associació Sindical de Transportistes Autònoms de Catalunya - ASTAC

- Gremi de Missatgeria de Catalunya.

- ADETEC - Associació Empresarial de Transportistes de Catalunya

- Associació 3,5 de transportistes de lleugers de Barcelona.

- Sindicat de Transports de la CGT de Barcelona.

La situació actual dels preus del carburant a uns nivells tan alts va en detriment del valor adquisitiu dels mes desfavorits, ja que qui acaba pagant l'alça dels preus i veu minvat els seus ingressos són les famílies treballadors i els pensionistes que són les veritables víctimes del negoci que les empreses petrolieres fan dels preus alts, l'altre gran beneficiat és l'Estat ja que s'emporta el 40% en impostos del preu del carburant i quant mes alt sigui aquest mes ingressos obté.