CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Sindicat de Treballadors de la Marina Mercant (STMM) s’integra a la CGT

Dijous, 13 desembre, 2007

Avui, 12 de desembre del 2007, a Madrid s'ha celebrat una trobada d'afiliats del Sindicat de Treballadors de la Marina Mercant amb el propòsit de celebrar el seu Congrés Extraordinari, que tenia com a punt fonamental de l'Orde del Dia, decidir sobre la integració del STMM en la Confederació General del Treball.

Ambdós organitzacions porten coincidint en el seu treball sindical al llarg dels últims anys, comprovant que compartixen uns plantejaments i maneres d'actuació molt semblants; la defensa dels drets de la gent de mar, la pràctica d'un sindicalisme combatiu i coherent amb els drets dels treballadors, i uns mecanismes democràtics i assemblearis en la presa de decisions són alguns dels aspectes que més ens identifiquen.

Ja amb anterioritat ambdós organitzacions havíem subscrit un acord de col·laboració amb l'objecte de conèixer-nos millor i al seu torn visualitzar la conveniència del pas donat. Avui passat aquest període, la valoració de totes les parts ha sigut de molt positiva i el ple del Congrés, ha aprovat per unanimitat la integració del Sindicat de Treballadors de la Marina Mercant en la Confederació General del Treball, sent d'aquesta manera i a partir d'ara el STMM de la CGT.

Amb aquesta unió s'amplia la presència del Sindicalisme Alternatiu en el Sector Mar, ostentant l'organització resultant la qualitat de representativa en el dit àmbit i comptant amb nombrosos delegats en les Empreses de Marina Mercant, Tràfic Interior de Port, Salvament Marítim, Vaixells de l'Administració Pública (Vaixells Hospitals de l'ISM, Oceanogràfics, etc.) En alguns dels dits comitès ostentant la majoria absoluta.

Una organització sindical més fort i més eficaç per a la gent de mar, honesta en les seves actuacions i coherent amb els seus propòsits, on realment el marí se senta representat i tinguen la seva veu, són objectius que ens animen a continuar treballant amb total entrega.

Durant el Congrés es va comptar amb la presència i intervenció de diversos companys del Sector, Entre ells u dels treballadors dels Remolcadors de Palma en Vaga, el qual va exposar l'increïble situació que estan vivint en REMOLCANOSA, amb sancions i acomiadaments als tripulants en vaga. El Ple acorda per unanimitat una Resolució de Solidaritat i Suport als dits companys, (la qual vos adjuntem) exigint que cessen les pràctiques autoritàries i antisindicals de REMOLCANOSA.

STMM de la CGT


[(Resolució de l'Assemblea del Sindicat de Treballadors de la Marina Mercant (STMM – CGT)

Reunits els afiliats i els representants sindicals del STMM –CGT, en Assemblea decisòria, i analitzada la situació del conflicte existent en els remolcadors del Port de Palma de Mallorca, pertanyents a l'empresa REMOLCANOSA, els treballadors dels quals es troben en vaga legítima indefinida des del passat 19 de juny, Acorden:
- 1. Expressar el seu total suport i solidaritat als companys en vaga, fent de la seva lluita la nostra.
- 2. Exigir la immediata readmissió dels treballadors acomiadats en l'exercici del dret fonamental de vaga, així com que cessen les mesures repressives de REMOLCANOSA.
- 3. Considerem que l'actuació tant de l'Empresa com de les administracions implicades és un atemptat als més elementals drets dels treballadors, i les dites mesures corresponen més a l'actuació d'un país bananer que a una suposada democràcia.
- 4. Sentir l'agressió patida pels treballadors de REMOLCANOSA, com un atac als drets i a la dignitat de tots, responent per tant com només pot ser, de forma solidària i ferm contra els interessos d'una patronal cacic i tercermundista.
- 5. Reclamem a la Delegació del Govern de Balears que cessi en la seva descarada confabulació amb REMOLCANOSA i actuï amb l'equitat exigible al representant del Govern Espanyol en Balears.
- 6. Exigim a tots aquells ens i partits polítics relacionats amb el Govern Balear i amb el Govern de l'Estat que cessin el seu suport a les actuacions marcadament antisindicals, especialment les d'aquelles que es denominen obreres o que tenen com el seu supòsit objectiu la defensa dels mateixos.
- 7. Sol·licitem el suport de la gent de la mar, i els treballadors i dels ciutadans en general.

A Madrid, 12 de desembre del 2007)]