CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Tribunal Constitucional avala el matrimoni homosexual per la “evolució de la societat”

Dijous, 8 novembre, 2012

Des de l'aprovació del matrimoni homosexual i fins 2011 (xifres de l'INE) s'han celebrat a Espanya 22.124 casaments entre persones del mateix sexe.
L'aprovació del TC ha estat per vuit vots a tres del Ple, en una ponència del magistrat Pablo Pérez Tremps.
Ahir a última hora de la tarda es donaven a conèixer els resultats de la votació del Ple del Tribunal Constitucional sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe. Set magistrats dels anomenats "progressistes" i un dels "conservadors" han votat a favor del matrimoni homosexual, la sentència i vots particulars es faran públics pròximament. El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón ha dit que el Govern no té intenció de reformar la Llei que va recórrer el PP el 2005.

El Ple del Tribunal Constitucional presidit per Pascual Sala Sánchez, i integrat pels magistrats Ramón Rodríguez Arribas, Manuel Aragón Reyes, Pablo Pérez Tremps, Adela Asua, Ignacio Ortega, Francisco Pérez dels Cobos, Encarnació Roca Trias, Andrés Ollero Tassara, Fernando Valdés Dal-Ré i Juan José González Rivas, reunits ahir, han dictat Sentència en el recurs d'inconstitucionalitat núm. 6864-2005, promogut per més de cinquanta diputats del Grup Parlamentari Popular del Congrés dels Diputats contra la Llei 13/2005, d'1 de juliol, per la qual es modifica el Codi Civil en matèria de dret a contraure matrimoni, amb el següent Decisió:

"Desestimar el recurs d'inconstitucionalitat interposat contra la Llei 13/2005, d'1 de juliol, per la qual es modifica el Codi Civil en matèria de dret a contraure matrimoni. " Pel que sembla, el text de la sentència, que es donarà a conèixer en els pròxims dies, argumenta interpreta el article 32 de la Constitució des de la perspectiva de la "evolució de la societat" en la idea de matrimoni, que "ha anat evolucionant des l'aprovació de la Constitució ".

Vol llegir el recurs presentat pel PP tumbat pel TC?

Han anunciat vots particulars discrepants dels magistrats Ramón Rodríguez Arribas, Andrés Ollero Tassara i Juan José González Rivas i vot particular concurrent el magistrat Manuel Aragón Reyes.

La ponència del Pablo Pérez Tremps va tenir el suport de la totalitat del sector progressista del Ple del Tribunal Constitucional, més Francisco Pérez dels Cobos, posicionat del costat "conservador". S'han oposat Andrés Ollero, Ramón Rodríguez Arribas, i Juan José González Rivas , que han anunciat vots particulars. Manuel Aragón, progressista que ha votat a favor però que en determinades ocasions, com la sentència sobre l'Estatut català i la legalització de Bildu ha votat amb els conservadors ha anunciat un vot particular concurrent per desacord en la forma d'argumentar la sentència.

Reacció del ministre de Justícia

Després de conèixer la sentència, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón ha dit que la sentència "ha establert una doctrina que per a nosaltres és, en aquest cas, vinculant", puntualitzant que "tal com vaig anunciar en el seu moment, el PP ho que farà serà, acatant la sentència del TC, no modificar la vigent llei i, per tant, deixar exactament en la regulació que el Constitucional ha validat la normativa que afecta els matrimonis de persones del mateix sexe ".

FONT: LEGALTODAY.COM

Més informació:

- Qui va firmar contra la teva igualtat?
Llistat de les i els diputats del PP que varen firmar el recurs contra el matrimoni igualitari

- FEDERACIÓ ESTATAL LGTB

- COORDINADORA GAI, LESBIANA, TRANSSEXUALS I BISEXUALS DE CATALUNYA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció