CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Tribunal Constitucional avala la rebaixa de salaris dels empleats públics

Divendres, 17 juny, 2011

El Tribunal Constitucional avala la retallada salarial als empleats públics. Com sempre, dóna la raó al Govern perquè pugui saltar-se tots els seus acords i avala la retallada salarial als empleats públics.

El Tribunal Constitucional considera que la retallada salarial decretada al maig de 2010 pel govern per als empleats públics no va vulnerar drets fonamentals com el de la negociació col·lectiva, com va plantejar l'Audiència Nacional a l'octubre de l'any passat. En un auto els magistrats del Constitucional han rebutjat admetre a tràmit la primera qüestió d'inconstitucionalitat que va plantejar per aquest assumpte l'Audiència Nacional, al coincidir amb el Ministeri Fiscal que és "notòriament infundada".

El màxim "garant" de la Constitució Espanyola explica que "és el conveni col·lectiu el que ha de respectar i sotmetre's no solament a la llei formal, sinó, més genèricament, a les normes de major rang jeràrquic i no al contrari". Així, conclou que el decret llei, que va implicar que els convenis col·lectius de les empreses públiques fossin reformats per a introduir una baixada del 5 % en els salaris, no va vulnerar el dret a la negociació col·lectiva perquè la intangibilitat o inalterabilitat del conveni col·lectiu no és un dels seus "elements essencials".

Comunicat de la Federació de Treballadors de l'Administració Pública (FETAP) de la CGT

Aquest aval per part del Tribunal Constitucional, que ja es veia venir, suposa la convalidació juridica d'una agressió sense precedents al conjunt de les i els empleats públics. Recordem que el TC és una còpia del repartiment del poder en el Congrés dels Diputats, ja que tenen la capacitat de nomenar als seus membres amb les mateixes quotes de poder que mantenen en aquesta càmera.

Ja en l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat del 2011 es consuma de nou la rebaixa dels salaris dels Empleats Públics que també s'havia realitzat en el 2010. D'aquesta rebaixa de salaris es desprèn que som nosaltres els responsables de la crisi ja que per al 2011 es manté la rebaixa salarial en la nòmina mensual i les pagues extraordinàries.

Després de les passades eleccions del 22 de maig, Ajuntaments i Comunitats de tot color estan llançant missatges per a acomiadar i rebaixar drets dels empleats públics i tornar a retallar les nostres retribucions, i aquesta inadmissió per part del TC, i sobretot la seva argumentació, avalarà aquestes noves rebaixes.

Rebutgem de forma rotunda qualsevol retallada, ja sigui de drets o salaris, a tots els empleats, ja siguin de la funció pública o privada. Aquest aval dels seus jutges els permetrà tornar a fer recaure en nosaltres el cost de la crisi sense que s'hagi pres de debò per part dels diferents Governs la contenció de la despesa pública.

Si es vol reduir el dèficit públic que s'estrenyin el cinturó amb la destitució d'assessors i altres càrrecs de lliure disposició, que eliminin les administracions paral·leles creades en els últims anys i que ocupin els aturats els milers de llocs en consells d'administració de les empreses públiques on es col·loquen als amiguets. Solament les mesures aquí proposades suposen tants diners com el que diuen que es van a estalviar amb la rebaixa dels salaris que acaba d'avalar el Tribunal Constitucional.

FETAP-CGT