CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Tribunal Suprem condemna a l’empresa Honeywell a indemnitzar a dues vídues de l’amiant

Divendres, 9 maig, 2014

El Tribunal Suprem condemna a Honeywell a indemnitzar a dues vídues de l'amiant

L'alt tribunal resol en dues sentències que l'empresa Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA, amb majoria sindical de CGT) va infringir la normativa d'exposició a l'amiant, i que aquestes infraccions van causar la mort de dos treballadors per Malaltia Professional

El Tribunal Suprem ha dictat dues darreres sentències confirmant les resolucions judicials que condemnen a l'empresa Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA, amb majoria sindical de la Confederació General del Treball de Catalunya) a indemnitzar dues vídues de treballadors de l'empresa que van morir a causa de l'exposició a l'amiant al centre de treball del Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

Les dues sentències confirmen les resolucions dels Jutjats Socials nº32 i nº24 de Barcelona, i en ser fermes l'empres ha d'abonar aquestes quanties a les famílies dels treballadors.

Les dues sentències declaren provat que l'empresa Jurid Iberica SA no va complir les seves obligacions legals en matèria de salut laboral per exposició a l'amiant, i concretament assenyalen la manca de vigilància de la salut específica, les exposicions a amiant per sobre dels límits legals, la roba inadequada i la manca absoluta de cap formació o informació als treballadors dels riscos d'exposició a l'asbest.

L'empresa Honeywell Frictions España SA compta actualment amb majoria sindical de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), secció sindical que amb l'assessorament legal del despatx Col·lectiu Ronda, ha portat a terme campanyes de sensibilització dels treballadors afectats d'amiant, a més de col·laborar en les corresponents demandes judicials per tal de que l'INSS reconegués les prestacions de la Seguretat Social com a derivades de Malaltia Professional i les reclamacions contra l'empresa per la manca de mesures de seguretat.

Aquestes sentències del Tribunal Suprem de l'empresa Jurid Iberica SA (actualment Honeywell Frictions España SA) venen a sumar-se a la llarga i negra llista a Catalunya d'empreses condemnades per infraccions legals en matèria d'exposició a l'amiant, com Rocalla SA (Castelldefels), Uralita SA (Cerdanyola del Vallès), o Alstom SA (Santa Perpètua de la Mogoda).

Aquestes empreses van fer grans beneficis a costa de la vida i la integritat física dels treballadors, causant morts i greus patologies professionals.

Des de la CGT de Catalunya fem una crida a denunciar els casos d'enriquiment capitalista a costa de la vida dels treballadors, alhora que lluitarem pel reconeixement de que tots els i les treballadores afectades de l'amiant.

Barcelona, 6 de maig del 2014

Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya

- Vídeo sobre la problemàtica en salut laboral sobre l´Amiant impulsat des de l´Associació Plataforma d´Afectats de l´Amiant d´El Prat de Llobregat i CGT Honeywell:

Més informació:

- TWITTER SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

- PÀGINA FACEBOOK SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

- TWITTER CGT HONEYWELL

- ASSOCIACIÓ PLATAFORMA D´AFECTATS DE L´AMIANT D´EL PRAT DE LLOBREGAT