CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Tribunal Suprem declara il·legals les hores i rebaixos sindicals que TMB regala a UGT i CCOO

Dimarts, 3 agost, 2021

13 alliberats sindicals, algun d'ells fa més de 25 anys que no se'ls veu pel seu lloc de treball, hauran de tornar a treballar als autobusos de TMB. A més el Tribunal Suprem declara il·legals la bossa de 3.600 hores/any de rebaix sindical que cada sindicat té pactades amb TMB per sobre del que estipula l'Estatut dels Treballadors. 

Després d'un llarguíssim procés judicial finalment el Tribunal Suprem dóna la raó a la secció sindical de CGT en Autobusos de Barcelona TMB i declara il·legals els articles del Conveni Col·lectiu de TB (autobusos) pels quals UGT CCOO i SIT disposen de tres alliberats per a fer activitat sindical en autobusos. Declara il·legal igualment l'article pel qual UGT i CCOO tenen un alliberat en les seves respectives federacions i l'acord, signat el 2009 per TMB i les federacions d'UGT i CCOO, pel qual disposen d'un alliberat més, cada sindicat, per a fer activitat sindical a les seves federacions. Finalment el Tribunal Suprem declara il·legals la bossa de 3.600 hores de rebaix sindical anuals que gaudeixen cadascun d'aquests sindicats. 

 

CGT malgrat ser el sindicat més votat pel col·lectiu de conductors d'autobusos de TMB i haver obtingut, a nivell de tota l'empresa, 7 delegats, un menys que UGT i 42 vots menys, disposem 11.803 hores/any menys de rebaix sindical.    

Des de CGT, amb aquesta sentència que ja no es pot recórrer, exigim que d'una vegada Rosa Alarcón doni l'ordre d'acatament immediat i no continuï retardant la seva execució. Volem deixar clar que des de CGT no volem més hores de les que marca l'Estatut dels Treballadors, el que volem, i ara hem aconseguit amb aquesta sentència del Tribunal Suprem, és que la Direcció de TMB deixi d'intervenir en la vida sindical de l'empresa a favor d'unes certes opcions sindicals.  

Danys i perjudicis  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ens va donar la raó a CGT/autobusos en la seva sentència del 12 de novembre de 2019 però per decisió de la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, no es va acatar aquesta sentència i TMB la va recórrer davant el Tribunal Suprem. Aquesta decisió va ser comunicada per la presidenta de TMB al Consell d'Administració de la companyia afegint que ella assumia tota responsabilitat. 

Davant aquesta decisió de la presidenta de TMB des de CGT, entenent que l'actitud de la presidenta de TMB atacava directament la nostra llibertat sindical, decidim interposar una nova demanda judicial pels danys i perjudicis que ens està ocasionant. Aquest nou judici està previst que se celebri el 25 de maig de 2022. 

 

Incloem en aquest comunicat: 

 NOTA DE PREMSA català

NOTA DE PRENSA castellano