CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Tribunal Suprem dóna la raó a CGT: des d’ara els treballadors/es de telemarketing tindran més temps de descans

Dimarts, 6 juliol, 2010

A partir d'ara tots/es els treballadors/es del sector de telemarketing tindran tantes pauses de PVD com hores de treball. Per a dir-lo més clar, si treballen 8 hores tindran 8 pauses de 5 minuts, si la seva jornada és de 7 hores els descansos de 5 minuts seran 7 i així successivament, a més, per a tots els casos, també es gaudirà del descans anomenat “d'entrepà” o llarg.

Tot això s'ha aconseguit gràcies a la CGT i a la seva iniciativa judicial en solitari en l'empresa UNÍSONO, on el dia 11 de març de 2009 va aconseguir de l'Audiència Nacional una sentència estimatoria que ara és confirmada per una altra del Tribunal Suprem i que no deixa lloc a dubtes ni a interpretacions.

Posteriorment CGT, al costat d'un altre sindicat, va iniciar conflicte col·lectiu contra la patronal del sector pel mateix motiu, arribant-se a un acord en l'Audiència Nacional de data 23 de setembre de 2009 pel qual totes les empreses del telemarketing respectarien el que el Tribunal Suprem dictaminés per al cas d'UNÍSONO.

Amb aquesta sentència es posa fi a una practica generalitzada en les nostres empreses i per la qual fent una interpretació il·legal del conveni ens han estat robant entre 5 i 10 minuts de descans diaris. Això suposa que les empreses s'han lucrat d'entre 2 i 4 dies per treballador/a i any ja que ens han tingut treballant aquest temps quan hauríem d'estar descansant.

Aquesta sentència, al costat de la també aconseguida en dies passats per CGT en l'empresa CATSA, on el Tribunal Suprem estableix que les empreses no poden imposar requisits ni terminis per al gaudi de les excedències especials de l'article 31 de Conveni, explica clarament per quin tipus d'empreses treballem i de la seva falta d'escrúpols a l'hora d'obtenir beneficis àdhuc a costa dels drets dels seus treballadors/es.

Esperem que el que CGT ha aconseguit ara en els tribunals després de llarg temps de lluita no ho llencin per la borda els sindicats majoritaris en el redactat del pròxim conveni.

Coordinadora Estatal de Telemarketing CGT