CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Tribunal Suprem dona la raó a la CGT davant la jornada que pretenien aplicar les empreses de remolcadors de Barcelona

Dijous, 13 octubre, 2016

EL TRIBUNAL SUPREM ENS DÓNA LA RAÓ A LA CGT I ELS ALTRES SINDICATS CONTRA LA JORNADA QUE PRETENIA APLICAR LES EMPRESES EN ELS REMOLCADORS DE BARCELONA

Després de diverses vagues als remolcadors de Barcelona, que van servir per paralitzar l'aplicació d'un laude i una sentència de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, aravel Tribunal Suprem ens dóna la raó.

En els Remolcadors de Barcelona, ja són gairebé tres anys de lluita i enfrontaments, a la defensiva amb la patronal en relació a la jornada de treball que ens van intentar imposar; un total de 3.168 hores de guàrdia a l'any; una cosa totalment abusiva i que solament vam poder evitar, al seu moment, amb una vaga a temps parcial (novembre de 2015) i que va arribar a durar 23 dies fins que les empreses claudicaren.

El motiu principal de la vaga va ser l'aplicació per part de les empreses, d'un Laude que ens incrementava tan injustament la jornada, Laude que d'altra banda no era ferm i estava pendent de sentència sobre la seva validesa o nul·litat. A dia d'avui, per fi tenim coneixement del resultat de la sentència sobre el recurs que la part social, per iniciativa de la CGT, va interposar contra aquest Laude Arbitral de 2014, el qual fixava aquesta quantitat d'hores, i que en part, atorgava la raó a la patronal en la seva interpretació per la qual ens considerava “poc productius”.

La patronal en la seva il·limitada cobdícia va arribar a demandar a l'àrbitre que realitzéssim 3.456 hores (la seva proposta en el primer “atac” va ser de 4.032 hores) àdhuc sent les empreses molt rendibles i amb molt bons marges de benefici en plena “crisi”.

Finalment sembla que s'ha fet justícia i en el Tribunal Suprem se'ns ha comprès i se'ns ha donat clarament la raó; la jornada que fixava el Laude no compleix les normes mínimes de “dret necessari”, per superar descaradament el màxim de “hores de presència” que limita l'Estatut dels Treballadors i la Llei de Jornades Especials per a la Gent de Mar. Qualsevol jornada superior a la que ja fem actualment (109 guàrdies anuals de 24 hores) esdevé llavors, des d'aquesta sentència, clarament en jornada il·legal i fora de límits.

Des de CGT de Remolcadors volem agrair el suport solidari que ens heu brindat tots els companys del nostre sindicat, sobretot en aquells crítics dies de la vaga i el dia de la manifestació davant l'edifici de l'Autoritat Portuària de Barcelona. Allò ens va donar més força i moral per a la nostra fructífera lluita. No obstant això, estem convençuts que no podem baixar la guàrdia i caldrà continuar donant batalla. També donar les gràcies als nostres assessors sindicals i als nostres juristes. Esperem poder correspondre-us a tots en tant que sigui possible quan us faci falta.

CGT- Remolcadors de Barcelona
https://twitter.com/remolcadoresbcn

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció