CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Tribunal Suprem espanyol no accepta més proves de la família de Puig Antich

Dimecres, 21 març, 2007

El ple de la sala militar del Tribunal Suprem espanyol no ha acceptat dues noves proves que havia presentat la família de Salvador Puig Antich perquè es tinguessin en compte en la deliberació del tribunal sobre l'autorització de la revisió de la condemna a mort. El Suprem considera insignificants les proves: un testimoni referencial i un estudi dactilogràfic sobre l'autòpisa feta al policia mort en el tiroteig amb els activistes del MIL.


- Vídeo que reconstrueix la detenció de Puig Antich.
- Informació del film 'Salvador', de Manuel Huerga.
- Veus discordants del film sobre Puig Antich.

VILAWEB - DIMECRES, 21/03/2007 - 06:00h .- El Suprem considera que aquestes proves són insignificants perquè no aporten cap nova dada per a decidir si es pot revisar el cas.

El 20 de febrer el ple de la sala militar del Suprem va ajornar la deliberació sobre si es podia presentar un recurs de revisió de la sentència que condemnà Puig Antich a mort el 1974. El tribunal va prendre aquesta decisió perquè la família havia demanat que també s'examinessin les proves que avui ha desestimat.

El Suprem haurà d'estudiar unes altres proves, com la prova infogràfica que reconstrueix el tiroteig entre Puig Antich i els policies, i la declaració que va fer el mes de gener el metge Joaquín Latorre, que el 1973 era ajudant del metge que va atendre l'agent Francisco Aguas, mort en la topada.

L'interrogatori a Latorre, també el va reclamar la família de Puig Antich. El metge va declarar que l'agent tenia cinc impactes de bala, i no tres com consta a l'autòpsia. Aquesta prova pot explicar la tesi de la família, segons la qual l'inspector va morir de les bales dels companys policies i no dels trets de Puig Antich. De fet, la prova infogràfica que reconstrueix el tiroteig, estudiada pel tribunal, també demostra que els trets que van matar l'inspector no van sortir de la pistola de Puig Antich (o no solament d'aquesta).