CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El TSJC dóna la raó a la CGT. Els equips sanitaris hauran de ser els adecuats al risc que assumeixen

Divendres, 10 abril, 2020

Mitjançant interlocutòria del 7 d'abril de 2020, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estima per primera vegada a Catalunya, la demanda cautelar respecte a l'accés al material necessari per a la seva protecció (EPIS), a tot el personal sanitari de la província de Tarragona que forma part de l'ICS, representats pels nostres serveis jurídics (Bitos Advocats).

A diferència d'interlocutòries anteriors on només es feia menció als metges del departament de Salut. Des de CGT Sanitat Tarragona, i les seccions sindicals de l'Hospital Verge Cinta de Tortosa i Hospital Joan XXIII de Tarragona, s'ha aconseguit ampliar a tot el personal sanitari. Si bé l'èxit ha sigut parcial, considerem aquesta passa essencial per a la protecció i el correcte desenvolupament de les tasques de tots els estaments de l'àmbit sanitari.

Tanmateix, des de les direccions dels diversos centres implicats, no s'ha facilitat el material necessari, essent sovint substituït per material no contemplat com a EPIS, com per exemple: mascaretes quirúrgiques en comptes de FFP2/ FFP3, bates/ monos permeables en comptes bates/ monos d'impermeables (en alguns casos bosses de plàstic), etc. O directament l'absència d'EPIS. Per tant demanem a les direccions dels centres implicats, la seva rectificació. Així com que el mateix ICS, vetlli pel compliment d'aquestes cautelars, que demanem faci extensives a tots els seus centres.

acorda_mesures_parcialment_i_requereix_1_.pdf

Tarragona 10 d'abril de 2020
CGT Sanitat Tarragona

Attached documents