CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El vaixell espanyol de Rumb a Gaza partirà la tercera setmana de juny amb unes 80 persones

Diumenge, 15 maig, 2011

El vaixell espanyol que formarà part de la Segona Flotilla de la Llibertat amb destinació a la Franja de Gaza partirà d'un port espanyol en la tercera setmana de juny amb unes 80 persones a bord, entre les quals s'espera que hi hagi molt probablement algun eurodiputat , segons ha explicat a Europa Press Laura Arau, una de les activistes que participaran en aquesta iniciativa i que ja va estar en la primera l'any passat.

Segons Arau, "unes 80 persones, entre activistes que han participat en la campanya, cares públiques com a actors i persones del món de la cultura i gent de perfil polític" aniran a bord del vaixell llogat per Rumb a Gaza, que a Espanya ha encapçalat els esforços per a aquesta Segona Flotilla.

El vaixell partirà d'un port espanyol encara per determinar, ja que "tenim dos o tres possibilitats", segons Arau, que s'ha mostrat cauta "per motius de seguretat" a l'hora d'avançar l'eventual punt de partida, ja que temen que les autoritats puguin intentar evitar la seva partida. El que sí que s'ha decidit ja és la data, la tercera setmana de juny, que serà quan els diferents vaixells parteixin dels països que participen en la iniciativa, ha explicat.

"El més probable és que hagi eurodiputats a bord i probablement algun espanyol", ha avançat l'activista de Rumb a Gaza.

L'objectiu d'aquesta trobada, segons Arau, és "demanar suport institucional" a l'Eurocambra per a la Flotilla, l'objectiu és "restablir la legalitat internacional" a Gaza davant el bloqueig a què està sotmès aquest territori per part d'Israel des de l'estiu del 2007 .

D'altra banda, ha assenyalat que després de la trobada mantingut el passat 20 d'abril amb el director de Política Exterior per la Mediterrània, Magrib i Orient Pròxim del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació, Juan González-Barba, no ha tornat a haver cap contacte, encara que és possible que es reuneixin de nou després de la trobada de demà a Estrasburg.

En aquella reunió, segons Arau, des Exteriors se'ls va prometre que als espanyols que participin en la Flotilla se'ls "donaria l'ajuda consular deguda, el mateix que ens van dir l'any passat abans d'anar a la flotilla anterior". Arau i Manuel Tapial van ser els dos únics espanyols que van participar en la primera flota.

La primera flotilla, que transportava ajuda humanitària, va ser abordada per l'Exèrcit israelià en aigües internacionals el 31 de maig de 2010. Durant l'abordatge es van produir uns enfrontaments que es van saldar amb la mort de nou activistes, i les autoritats israelianes van detenir els altres 750 activistes i van confiscar del material que portaven.

Font: Europa Press


Veure comunicat:

El barco de Rumbo a Gaza partirá con la Flotilla a pesar de las presiones de Israel al Gobierno español

http://www.rumboagaza.org/presiones-al-gobierno-espanol/