CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El vot de la por ha guanyat: Victòria per la mínima del sí a les retallades en el segon referèndum realitzat a l’Hospital Sant Joan de Reus

Dijous, 18 juliol, 2013

Avui 18 de juliol ha tingut lloc un segon referèndum per tal que la plantilla de l'hospital es pronunciés sobre una segona proposta de retallades, pràcticament calcada de la primera, sobre la qual els treballadors i treballadores es van pronunciar majoritàriament en contra en el primer referèndum realitzat fa dues setmanes, fet que va forçar a que l'Ajuntament concedís una pròrroga de 15 dies per a seguir negociant. El resultat del segon referèndum ha estat una victòria del SI per la mínima (314 SI, 293 NO, 8 en blanc), participant en la votació 615 treballadors d'un total de 1225, el 50,1 % de la plantilla, 20 treballadors menys que en el primer referèndum.

Un segon referèndum que des de la CGT consideràvem innecessari, perquè la plantilla ja s'havia pronunciat clarament en el primer referèndum en contra de la proposta de retallades (424 NO, 202 SI, 9 en blanc), però que era de gran interès per a la Direcció de l'hospital i també per a la majoria de comitè d'empresa, que paral·lelament a la convocatòria de mobilitzacions de "mínims" i d'escassa contundència en quant a fer pressió sobre l'empresa, han estat venent el missatge de la por entre la plantilla, per tal d'aconseguir canviar el sentit del vot del primer referèndum.

I finalment ho han aconseguit, per la mínima. Els 5 sindicats del SI (UGT, CCOO, MC, SAE, SATSE), amb 21 delegats del comitè d'un total de 23, després d'una assemblea on van fer tot el possible per difondre entre la plantilla el missatge de la por per les conseqüències de la possibilitat de quedar-se sense conveni, han aconseguit una victòria pírrica, de mínims. Uns sindicats del SI que en una setmana passaven d'oposar-se a les retallades i defensar les mobilitzacions, a fer de servidors de l'empresa, difonent el missatge que interessava a la Direcció de l'Hospital i a l'Ajuntament, els quals han estat pressionant fortament al Comitè durant els últims dies per tal d'aconseguir capgirar el resultat del primer referèndum.

Des de la CGT, el sindicat del NO, amb 2 delegats d'un total de 23, considerem que hem fet un paper molt digne i coherent, apostant clarament per les mobilitzacions i l'oposició a les noves retallades, i ajudant a visualitzar el creixent malestar existent entre la plantilla de l'hospital per les actuacions de l'empresa i de la majoria del comitè. A banda del fet que la meitat de la plantilla no ha participat en els referèndums, un fet preocupant tenint en compte la transcendència del tema, l'altra dada que volem ressaltar és que les 314 persones que han votat SI a les retallades en aquest segon referèndum només suposen una quarta part de la plantilla.

Felicitem als treballadors i treballadores que malgrat tot han mantingut la seva postura contraria a la proposta de retallades, seguirem exigint que la Direcció faci públics els seus salaris i vigilarem de prop que al menys es compleixi totalment la proposta que la majoria de comitè, excepte la CGT, ha acabat signant amb l'empresa. En aquest sentit recordem que la rebaixa d'un 1% en la retallada per al 2013 i l'1,2% per al 2014 que inclou aquesta segona proposta amb respecte a la primera, estarà condicionada a un estalvi que ja veurem si serà tal i a uns números que l'empresa ens presenti sobre els quals tampoc tindrem cap garantia sobre la seva total veracitat.

S'ha acabat, de moment, un capítol, però la lluita continua. Fem una crida a la plantilla de l'Hospital de Sant Joan a participar i implicar-se en la resolució dels problemes que els afecten, a ajudar-nos a capgirar la situació d'apatia i desànim existent a l'hospital, a ajudar-nos a construir noves dinàmiques sindicals en defensa dels drets del treballadors i treballadores i en defensa d'una sanitat pública i de qualitat.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

Reus, 18 de juliol de 2013

>>> Més informació en els següents enllaços:

La majoria del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus, excepte la CGT, obviant el resultat del referèndum, vol tornar a intentar "vendre" a la plantilla acceptant retallades
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9386

Des de la CGT apostem per un increment i contundència de la mobilització a l’Hospital Sant Joan de Reus
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9363

Els treballadors de l’Hospital de Sant Joan de Reus rebutgen clarament en referèndum la proposta de retallades de SAGESSA
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9341

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció