CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Eladio Villanueva Saravia, ja et trobem a faltar

Diumenge, 15 novembre, 2009

Ens ha deixat Eladio Villanueva Saravia, Secretari General de la CGT des de l'any 2001 fins al 2008.

El nostre benvolgut company Eladio Villanueva Saravia, viatger per terres, gents i idees, lluitador incansable de somnis de justícia i llibertat, mestre de molts sense voler ser-ho, aprenent a glopades de la vida, merament un militant d'aquesta raça que “lluita tota una vida i són imprescindibles”.

Ens ha deixat el que va ser Secretari General de la CGT del 2001 al 2008. Aquesta nit, en el seu llit, després d'arribar de Saragossa, del Congrés del Sindicat Federal Ferroviari, que va ajudar a fundar, ha mort Eladio Villanueva Saravia, als quaranta-nou anys d'edat.

Demà dilluns 16 ens trobarem tots en el Tanatori de la M-30 de Madrid (sala 7), a partir de les 12,30 del migdia, per a acompanyar a la seva família i amics. Ens acomiadarem del nostre benvolgut company el dimarts 17 de novembre, sortint del Tanatori a les 11:50 h. del matí cap al cementiri de L'Almudena i ja ens sentim orfes de la teva presència, la teva fina reflexió i la teva paraula precisa.

Amic i company per sempre, que la terra et sigui lleu.

Secretariat Permanent de la CGT

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28598


Des de la CGT de Catalunya el nostre condol a familiars, companys i amics.

Lamentem profundament la mort del company Eladio, destacat militant de la CGT i lluitador incansable, i animem a seguir endavant, malgrat el dolor i la tristor, en la lluita quotidiana per a canviar la societat que ens ha tocat viure.

Eladio, estiguis on estiguis, un record i una abraçada.

Secretaria Comunicació CGT Catalunya


Qui era Eladio Villanueva

VILLANUEVA SARAVIA, ELADIO Valladolid, 1960. Milita en grups juvenils llibertaris que donen lloc a la creació de les Joventuts Llibertàries de Valladolid i Castilla-León. En 1976-1977 s'afilia a la CNT. Després del V Congrés participa en la impugnació del mateix i és triat el 1980 Secretari General de la Federació Local de Barcelona de la CNT-Congrés València. Participa en tot el procés d'unificació que va donar lloc a l'actual CGT, treballa de ferroviari (enganxador i mosso d'agulles) i assoleix que el seu sindicat obri bretxa en el sector. El 1987 és Secretari d'Organització de la CGT càntabra i en 1989 és triat Secretari General de la CGT de Cantàbria. L'any 1991 accedeix a la secretaria general dels ferroviaris (SFF-CGT) i el 1994 és nomenat Secretari General de la Federació de Transports. En el Congrés de 1997 és triat Secretari d'Acció Sindical de CGT, sent designat en el Congrés del 2001 a Valladolid com Secretari General i reelegit per a aquesta responsabilitat a València en el Congrés del 2005. Col·laborador habitual de la revista Libre Pensamiento i del periòdic Rojo y Negro. En paral·lel a la seva militància anarcosindicalista, ha participat activament en els moviments socials des de col·lectius ecologistes, antirrepressius, pro-presos, okupes, ràdios lliures, fanzines…