CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Eleccions Sindicals

Diumenge, 7 gener, 2007

Que el creixement a través de les Eleccions Sindicals es converteixi en un objectiu de la nostra organització, seria un pas extremadament perillós que ens faria perdre gran part del nostre caràcter llibertari. Les eleccions sindicals són un mitjà, no un fi. La confiança de ciutadans i ciutadanes s'obté a base de treball i credibilitat, caure en el joc indiscriminat de la resta de centrals sindicals suposaria l'acceptació del sistema que tant critiquem, amb el risc que a la curta ens vérem absorbits per ell.

Entenem que no hi hi ha propostes noves perquè la CGT estengui la seva idea i arribi a més treballadors. Totes estan aprovades i desenvolupades en els nostres comicis, PLANS D'EXPANSIÓ, CAMPANYES, ELECCIONS SINDICALS, etc. Les mans que han de portar-ho endavant, no són altres que les dels nostres afiliats/des i militants a qui cal convéncer que comptem amb ells per a fer-ho.

Els delegats, ni cauen del cel ni podem anar a buscar-los amb “homes del maletí”, són el resultat d'un treball realitzat pels militants de la CGT en els Sindicats i en els Centres de Treball. L'honradesa, l'ètica i la coherència de la immensa majoria dels nostres militants solen ser la caixa de reclutament per a la resta dels treballadors, a més això és el desitjable, que els treballadors que acudeixin a les candidatures de la CGT ho facin precisament per aquests motius, sabent que ser delegat de la CGT és un compromís ètic i que no serà per a cap d'ells un camí de roses. Els que pensen a aconseguir privilegis, exercir el poder sense límits o buscar beneficis personals o polítics, que busquin altres alternatives.

ELECCIONS PER AL 2006 i 2007

La majoria dels processos electorals s'efectuaran durant els anys 2006 i 2007, de tots depén continuar avançant. Però és sobretot el treball en comarques on el terreny està menys trillat i on hem de fixar els nostres objectius, amb humilitat i sense prepotència.

On la CGT ja està assentada és difícil que retrocedim, només perdem delegats en les empreses que tanquen, i on ens presentem traiem entre el 15 i el 20% com a mínim de representació. Per això hauríem d'intentar arribar a més empreses i a més treballadors per a continuar mantenint una progressió com en l'últim mandat.

Hem de posar a disposició dels militants de la CGT els mitjans humans i econòmics possibles, fent funcionar comissions d'eleccions en totes les comarques on els companys col·laboraren en forma activa, però sense oblidar que en la CGT hi ha molt més treball (a banda dels processos electorals).