CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Eloi, continuarà assessorant i defensant als treballadors i treballadores d’Atento

Dilluns, 18 agost, 2014

Eloi, continuarà assessorant i defensant als treballadors i treballadores d'Atento

Com ja coneixeu la majoria, el nostre company i representant sindical Eloi ha estat acomiadat el passat 11 d'agost, afectat per l'ERO signat per l'empresa, CCOO i UGT.

Així mateix, molts sabeu també que dimarts passat, l'empresa va comunicar a Eloi que tot i ser membre del Comitè d'Empresa, no podia accedir al centre de treball ni als locals sindicals, provocant el seu desallotjament amb la intervenció dels Mossos d'Esquadra. Aquests fets, constitutius d'una vulneració de la llibertat sindical i dels drets del nostre company, van ser denunciats el mateix dimarts. Ahir, demanem la intervenció de guàrdia de la Inspecció de treball i un cop a Glòries, vam rebre la sorpresa: tot i que l'empresa va reforçar la seguretat al centre, li va comunicar, per mitjà d'un vigilant de seguretat, que li permetia accedir al local sindical. Us informem doncs que Eloi estarà al local sindical de la 4 plantes cada dia des de les 08.00 hores per defensar-i assessorar-com fins ara.

Aprofitem aquest comunicat per informar i desmentir les falsedats que s'han estat filtrant sobre la situació d'Eloi. Quan es va comunicar per part de l'empresa l'afectació de l'ERO als treballadors i treballadores de Glòries, Eloi va decidir renunciar al seu dret de permanència en el seu lloc de treball (aquest dret garanteix que els representants sindicals conserven el seu lloc de treball i no poden ser acomiadats) per rebre el mateix tracte que la resta dels seus companys respecte a l'aplicació dels criteris que es designaven per seleccionar els acomiadats.

Mentre els representants sindicals dels sindicats signants de l'acord avalaven amb la seva signatura la pèrdua de 672 llocs de treball, això sí, tenint garantit que ells se salvarien de la crema, Eloi es va arriscar, amb totes les conseqüències, que l'empresa li comuniqués seu acomiadament, com així ha estat.

No contents amb acomiadar, l'empresa i els sindicats signants de l'acord, han dedicat més temps a intentar desprestigiar Eloi i a la CGT, filtrant que s'havia presentat com a voluntari a l'ERO, maquillant amb les seves mentides que Eloi amb la seva decisió, els ha deixat en evidència. Com es pot condemnar a companys de treball a un acomiadament forçós quan teniu el vostre cul bé fora de perill? L'única cosa pitjor que un mentider, és un mentider hipòcrita.

Hem recopilat escrits, anònims (cal ser covard per escopir mentides sense atrevir-se a signar-ho), i converses en les xarxes socials, per denunciar tant els sindicats com a les persones que han propagat i difós, sabent que era mentida que Eloi es presentés com a voluntari a l'ERO. Eloi mai ha demanat ser voluntari de l'ERO el que sí que han fet altres representants sindicals dels sindicats que ens han venut a l'empresa.

Lamentem que no hagi estat possible que els 23 membres del comitè d'empresa d'Atento Barcelona estiguéssim units i amb una sola veu contra l'ERO. Els tres sindicats no signants de l'acord sí que ho hem estat, fent comunicats conjunts, acordant en reunions del Comitè que no hi havia ni motius ni causa per l'ERO, reunions a les que per descomptat els sindicats que han donat suport l'ERO no han assistit.

Agraïm els vostres ànims i el vostre suport en tot el procés. Seguim treballant junts i units, forts enfront del que ens espera, ja que això no ha acabat encara. Queda molta feina per aconseguir la readmissió d'aquells companys que s'han vist forçats a abandonar l'empresa i per aturar tots els plans que han orquestrat i que continuen posant en perill les nostres condicions laborals.

CGT ATENTO BARCELONA

Més informació:

- TWITTER CGT ATENTO BARCELONA

- PÀGINA FACEBOOK CGT ATENTO BARCELONA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció