CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els acampats als CAP del Vallès estudien demandar la Generalitat per la retallada

Dimarts, 30 agost, 2011

Els manifestants tiraran endavant la querella si es comprova que s'ha empitjorat la salut dels usuaris.

Creen una comissió per coordinar les accions a la comarca.


27/08/11 El Punt Avui - SABADELL - Miquel A. Luque

Els veïns de diversos municipis que estan tancats en centres d'atenció primària (CAP) del Vallès per protestar per les retallades sanitàries estudiaran si es querellen contra la Generalitat pels perjudicis que aquestes han suposat per als usuaris. Representants dels acampats de Badia del Vallès, Castellar, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà, Sabadell i Viladecavalls es van reunir dimecres al CAP de Ca n'Oriac de Sabadell per crear una comissió de seguiment que unifiqui el missatge i coordini les accions que es facin conjuntament.

Els acampats defensen que les retallades podrien vulnerar la protecció de la salut de l'article 43 de la Constitució Espanyola i volen estudiar si és legal que no s'adoptin els serveis necessaris, com diu la carta magna. A més, tenen constància d'algun cas en què la reducció del servei ha acabat empitjorant l'estat del malalt. El 8 de setembre es reuniran amb els advocats del Col·lectiu Ronda per veure si aquesta demanda podria prosperar. En cas afirmatiu, la decisió es prendria en una assemblea dels acampats. També ho denunciaran al Síndic de Greuges, ja que consideren que les retallades suposen un greuge comparatiu respecte d'altres comunitats on no n'hi ha hagut.

D'altra banda, la Plataforma de Sabadell per una Sanitat Pública i de Qualitat prepara una aturada general de l'activitat de la indústria i el comerç pel 29 de setembre per protestar contra les retallades. Durant aquest mes, els sindicats informaran els treballadors de l'aturada, que tindrà lloc de cinc a set de la tarda. Aquesta acció culminaria un mes de setembre de protestes a la ciutat. Divendres vinent els membres de la plataforma es traslladaran a Barcelona per participar en la marxa contra les retallades. Els sabadellencs aniran en tren fins a l'estació de la Sagrera per afegir-se a la manifestació que sortirà de l'hospital Dos de Maig en direcció a la conselleria de Sanitat.

L'endemà, la comarca se sumarà a la proposta de Breda de fer un tall de carreteres. En aquest cas, els acampats de tota la comarca tallaran de les onze del matí a les dotze del migdia l'autopista C-58 a l'altura de Badia del Vallès.

Les reivindicacions també tindran un lloc en la festa major de Sabadell. Tot i que cal concretar-ho, durant la fideuada popular al parc Catalunya es farà un espectacle per informar els sabadellencs de les conseqüències de les retallades. El 9 de setembre es farà un tancament al CAP de Sant Fèlix i en la Diada també es durà a terme una altra acció.

>>> 29.09.11

La plataforma de Sabadell vol organitzar una parada de la indústria i el comerç a la ciutat contra les retallades.

>>> 03.09.11

Els vallesans tallaran l'autopista C-58 a l'altura de Badia del Vallès, en diferents trams, durant una hora.

* Notícia extreta del diari El Punt Avui