CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els accidents laborals mortals es disparen un 76,5% en el primer semestre a Catalunya

Diumenge, 18 setembre, 2016

Els accidents laborals mortals es disparen un 76,5% en el primer semestre a Catalunya

El conjunt de sinistres de treball creix un 11,6% a causa de la relaxació de la prevenció en les empreses i la temporalitat

Els accidents laborals a Catalunya s’ha disparat en el primer semestre d’aquest any. El conjunt de sinistres ha augmentat un 11,6%, però el més preocupant és que entre aquests, els accidents mortals s’ha incrementat un 76,5%, segons les dades fetes públiques pel departament de Treball de la Generalitat. El Govern ha vinculat el repunt dels accidents a la temporalitat i a la relaxació en la prevenció.

El creixement dels accidents laborals respecte del mateix període de 2015 es deu principalment als de tipus lleus, que passen de 39.841-44.519 (+11,74%), encara que el que més destaca és la forta pujada dels accidents mortals. La comparativa s’ha fet sense incloure en els accidents mortals de l’any passat els 28 morts en l’accident d’aviació de Germanwings.

En el primer semestre de 2015 es van produir 17 accidents de treball amb resultat mortal, xifra que pujaria a 45 si se sumen els de l’accident aeri. Mentrestant, en els sis primers mesos de 2016 es van registrar 30 morts, cosa que representa un increment del 76,5%.

La Generalitat, en vista de l’augment dels accidents, ha advertit les empreses contra la “relaxació” en les mesures preventives i ha anunciat que vigilarà de prop a 263 companyies que han constatat tenen una alta incidència de sinistralitat laboral.

En roda de premsa, Josep Ginestà, secretari general de Treball de la Generalitat, ha alertat que la sortida de la crisi està fent possible una recuperació de l’ocupació, “però no de la qualitat del treball”.

Ginesta ha vinculat l’increment de la sinistralitat als canvis en el mercat de treball, en què s’imposen els contractes temporals i les rotacions de treballadors, que a més assumeixen en molts casos més càrrega de treball i alguns cops en condicions de seguretat inferiors, ja que les plantilles no augmenten malgrat tenir més activitat.

* Notícia publicada al Diari del Treball
http://diaritreball.cat/accidents-laborals-mortals-disparen-765-semestre-catalunya/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció