CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els advocats d’Ester Quintana presenten una querella criminal contra els Mossos per destrossar-li l’ull

Dimecres, 5 desembre, 2012

roda premsa advocats Ester

Lamenten que Puig segueixi "negant el que és innegable" en insistir que els antidisturbis no van disparar cap projectil a la zona on es trobava la dona barcelonina. Oftalmòlegs coincideixen que una lesió d'aquest tipus correspon a una bala o projectil de goma.

Els advocats d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull en la darrera vaga general, han presentat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia una querella criminal contra l’agent dels Mossos d’Esquadra que suposadament hauria disparat el projectil de goma que va provocar-li la lesió i contra el cap de la unitat a la que pertanyi. Un cop presentada la querella, els advocats Laia Serra i Andrés García han criticat, en nom de Quintana, que el conseller d’Interior, Felip Puig, “segueixi negant el que és innegable”. I és que dilluns passat, en la seva compareixença al Parlament, Puig va insistir que a la zona on es trobava Ester Quintana en el moment de l’impacte, els antidisturbis no van disparar cap tipus de projectils.

Respecte a això, Serra ha assegurat que “per les característiques de la lesió no podria haver estat produïda per cap altre tipus d’objecte” que una pilota de goma o un projectil. En aquest sentit, com a prova han entregat imatges de les càmeres de seguretat de la zona i una llista de diversos testimonis oculars dels fets. Malgrat tot, l’advocada ha reconegut que ara mateix no tenen cap prova concloent sobre el llançament del projectil, però ha afegit que estan rebent una “allau d’imatges” i no descarten aconseguir-la.

En tot cas, com ha publicat Eldiario.es, Puig va referir-se a les lesions de Quintana com una fractura al pòmul, quan l’informe mèdic també hi afegeix l’explosió del globus ocular i la fractura del sòl orbitari el que es coneix com a blow out. Diversos especialistes citats pel diari, afegeixen que aquest tipus de lesions només es produeixen arran d’un impacte molt fort, directe i amb un objecte que empenyi tot l’ull cap endins, fins a provocar l’explosió del sòl per la pressió exercida. I, justament, aquest és l’efecte que produeixen les pilotes de goma.

Les mostres de suport a Ester Quintana, que té 42 anys i va protagonitzar un emotiu vídeo explicant la seva situació després de la greu lesió, no s’aturen. Dimarts, diversos integrants de l’Assemblea Verneda – Sant Martí van aprofitar l’audiència pública del districte de Sant Martí per denunciar les càrregues policials amb bales de goma i per solidaritzar-se amb l’Ester. En els darrers tres anys, set persones han perdut un ull a Catalunya com a conseqüència de l’impacte d’una bala de goma disparada per agents antidisturbis de la policia catalana. Tot plegat ha fet que s’accentuin les peticions de prohibir un tipus d’armament que només Portugal i l’Estat espanyol permeten a tota la UE.

Font: El Triangle


Laia Serra i Andrés Garcia, advocats que representen Ester Quintana: “No descartem que aparegui una prova concloent del tret d'un mosso que va ferir Ester Quintana”

- PODCAST DE LA RODA DE PREMSA

JESÚS RODRÍGUEZ | 05/12/2012 - Setmanari Directa

Laia Serra i Andrés Garcia, advocats que representen Ester Quintana, han presentat aquest matí (vídeo) a la Ciutat de la Justícia la querella criminal contra l'agent escopeter de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra que la nit del 14 de novembre va efectuar al passeig de Gràcia de Barcelona el tret d'una bala de goma o d'un projectil foam, que va provocar-li la pèrdua d'un ull, i contra el seu superior jeràrquic, el cap de la unitat de la BRIMO a la qual pertany l'escopeter.

Serra ha traslladat la indignació de Quintana per les paraules de Felip Puig, i ha exigit que el Departament d'Interior “deixi de negar el que és innegable” i reconegui l'autoria policial de les ferides. En el mateix sentit, Garcia ha volgut mostrar la perplexitat per les declaracions del conseller, que “denigren a la víctima doblement”. Ambdós advocats han mostrat la seva preocupació per la transparència i imparcialitat amb que pugui actuar el Departament d'Interior, a l'hora de col·laborar amb la Justícia per aclarir els fets. Malgrat això, confien en que la diligent actuació del poder judicial aconsegueixi que Felip Puig hagi d'aportar totes les dades, informes i elements provatoris que han estat reclamats.

Interior haurà d'aportar dades i informes interns

“Interior disposa dels mitjans tècnics per a saber fàcilment quin agent és el que va disparar efectivament l'arma, de la mateixa manera que en pot identificar el responsable jeràrquic directe; ambdós són responsables de la pèrdua de l'ull de l'Ester”, ha apuntat Serra. Amb la querella s'han aportat gravacions, nombrosos testimonis presencials i requeriments al jutge per tal que els Mossos d'Esquadra aportin un seguit d'informes i dades de l'operatiu policial d'aquell dia. Finalment, Serra ha assenyalat que gràcies a l'allau de col·laboracions ciutadanes rebudes a través del correu electrònic animsester@gmail.com, “no descartem que aparegui una prova concloent del tret que va ferir Ester Quintana”.

http://www.directa.cat/noticia/%E2%80%9Cno-descartem-que-aparegui-una-prova-concloent-del-tret-que-va-ferir-ester-quintana%E2%80%9D

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció