CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els alts directius de TMB reben més de 350.000 euros del pla de pensions

Divendres, 19 febrer, 2010

Juan Murcia i Miguel Bonilla –caps de personal i d’explotació– han aconseguit recaptar aquests diners amb unes nòmines de més de 7.000 euros mensuals.


Jesús Rodríguez. Setmanari Directa núm. 171

Segons la documentació a la qual ha tingut accés aquest setmanari, els alts directius de Transports Metropolitans de Barcelona gaudeixen d'un excel·lent tracte diferencial per part de l'administració i de les entitats bancàries.

A tall d'exemple, la nòmina de Juan Murcia –exdirector de Recursos Humans i Qualitat ja jubilat– superava amb escreix els 7.000 euros i, a més, TMB ingressava 770 euros cada mes al fons de pensions de Vida Caixa. El resultat d'aquesta operació va ser que, el 16 de setembre de 2005, Juan Murcia va rebre 349.801 euros al seu compte corrent, una xifra que li permetrà gaudir d'una jubilació daurada.

Un altre dels afortunats serà Miguel Bonilla, l'antic director general de Desenvolupament de Negoci de TMB, que –amb un sou base de 7.311 euros mensuals (any 2005)– ha aconseguit acumular un patrimoni suculent al fons de pensions gestionat per La Caixa. Es dóna la circumstància que, tot i que Bonilla actualment ja no treballa a la direcció de l'empresa d'autobusos, continua ingressant 700 euros mensuals al compte corrent del fons de pensions i, així, quan es jubili, aconseguirà la xifra de 350.000 euros.

Aquests diners només són una part del que rebran en complir els 65 anys, ja que a banda, els pertocarà la pensió de jubilació pública i altres aportacions provinents dels càrrecs que ostentaven a diferents organismes de TMB (a la direcció del Metro) o de la Generalitat (Adigsa, en el cas de Bonilla).

Saturnino Mercader, president del Comitè d'Empresa d'autobusos de TMB, ha manifestat la seva indignació davant d'aquests xifres. Mercader ha expressat la seva oposició al cobrament d'aquestes quantitats de diners per part dels directius, mentre els conductors han de batallar any rere any per aconseguir unes millores salarials mínimes i el manteniment d'unes condicions laborals dignes.

Transport públic gratuït

Aquestes dades es coneixien precisament la setmana que el debat sobre la pujada dels preus del transport públic ha estat més en boca de tothom. Una àmplia plataforma d'usuàries va engegar una iniciativa a través de xarxes socials d'Internet que va aconseguir més de 60.000 adhesions. En el mateix sentit, el 30 de gener, una manifestació que reivindicava el transport públic de qualitat i denunciava l'augment constant de les tarifes va aplegar prop d'un miler de persones al centre de Barcelona.

>>> Article de Jesús Rodríguez publicat al núm. 171 del setmanari Directa.