CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els autònoms jubilats cobren gairebé 350 euros menys al mes de pensió que la mitjana

Divendres, 23 agost, 2013

Els treballadors autònoms jubilats cobren, de mitjana, 603,76 euros al mes, quantia gairebé 350 euros inferior a la que perceben els jubilats del Règim General, que a l'agost van cobrar una pensió de 952,4 euros mensuals, segons dades del Ministeri d'Ocupació difoses aquest divendres .

Això significa que la pensió de jubilació dels autònoms és un 38% inferior a la que es paga de mitjana en el Règim General, i també és un 31% més baixa que la mitjana total del sistema de la Seguretat Social, que a principis del present mes es va situar en 858,11 euros mensuals.

En aquest sentit, es reconeix que el col·lectiu d'autònoms segueix cotitzant "massa per sota dels seus ingressos reals", tenint en compte les diferències que hi ha entre la pensió mitjana dels jubilats autònoms i la dels treballadors per compte aliè del Règim General.

S'amplia la bretxa

L'organització ha assenyalat que aquesta bretxa s'ha anat ampliant amb el temps tot i que la carrera de cotització mitjana dels autònoms que es jubilen en aquests moments és més gran que la dels jubilats actuals. El problema és que els autònoms que cotitzen per la base mínima segueixen superant el 80%.

"Gairebé un milió d'autònoms cotitzen en l'actualitat per sobre dels seus ingressos reals, però altres tants ho fan per sota, el que fa injust i poc solidari el sistema", ha denunciat el secretari general d'UPTA, Sebastián Reyna, en un comunicat .

Reyna ha demanat al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social que faci un esforç per difondre els beneficis de millorar les cotitzacions dels autònoms a fi que el nivell de protecció social del col · lectiu s'incrementi en els propers anys.

Temps parcial

Així mateix, l'organització ha reclamat que es reconegui la cotització del treball autònom a temps parcial en els treballs no habituals, perquè això ajudaria a més a aflorar activitats professionals no registrades.

D'acord amb les dades del Ministeri, a principis d'aquest mes havia 1.897.805 autònoms cobrant una pensió, el que suposa 2.838 pensionistes més que al juliol.

FONT: ELECONOMISTA.ES

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció