CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els bancs europeus haurien d’emetre 240.000 milions anuals fins al 2012

Dimarts, 23 febrer, 2010

Qui va dir que el pitjor la crisi ja ha passat? Malgrat l'enorme injecció de fons públics a la banca, que ha generat un enorme forat en els comptes públics, els bancs no estan fora de perill.


Vint-i-quatre de les principals entitats financeres europees, que controlen entre el 65% i el 70% dels actius del sistema bancari del Vell Continent, necessitaran emetre una mitjana de 240.000 milions anuals en deute fins a 2012 per a finançar-se, el que representarà un impacte del 10% en el benefici agregat d'aquestes entitats, segons es desprèn d'un informe elaborat per Citigroup.

En concret, els analistes de Citi indiquen que aquestes entitats, entre les quals apareixen les espanyoles BBVA i Santander, necessitaran fins a 246.000 milions d'euros en 2010, que arribaran a els 260.000 milions l'any que ve i disminuiran a 213.000 en 2012.

No obstant això, el banc nord-americà afirma que la xifra mitja de 240.000 milions anuals, suficient per a finançar tant l'activitat existent de les entitats i els seus negocis futurs, com per a satisfer les exigències de Basilea II, "no resulta ge­nerosa" ja que només representa el 76% de la mitjana de les seves emissions entre 2007 i 2009, quan va ascendir a 315.000 milions, pel que serà "asumible" per a les entitats.

En aquest sentit, els analistes subratllen que aquestes 24 entitats van realitzar ja emissions durant el passat mes de gener per import de 56.000 milions d'euros, el que suposa que "en tot just trenta dies" van cobrir el 17% de les seves necessitats anuals, pel que consideren que "la disponibilitat de finançament no serà una preocupació del mateix calat que en 2008", encara que la incertesa reposa més sobre el cost al que es podrà obtenir.

Així mateix, Citi resta importància als temors a curt i mig termini sobre la possible 'sobrecàrrega' d'emissions de deute per part dels estats i empreses no financeres, que podria dificultar la col·locació de les emissions de deute de la banca.

BBVA, entre els millors

D'altra banda, els autors de l'informe conclouen que l'efecte entre les entitats serà diferent, i destaca que bancs com BBVA, Standard Chartered, Credit Suisse, NBG o UBS experimentaran el menor impacte, al no estar subjectes als "capritxos" dels mercats majoristes.

En el cas de Santander, l'informe apunta que l'entitat presidida per Emilio Botín ha de plantar cara a una elevada xifra de venciments al mateix temps que necessita finançar la seva expansió en els mercats emergents i Regne Unit, encara que subratlla que la seva base de finançament és estable.

Per contra, el document apunta que entitats com les belgues KBC o Dexia, l'escandinava Nordea o la britànica Lloyd's es troben entre les quals rebran un major impacte.

>>>>>>Article extret de Kaosenlared

http://www.kaosenlared.net/noticia/bancos-europeos-tendran-emitir-240.000-millones-anuales-hasta-2012