CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els bombers de Barcelona acusen el consistori de provocar una situació de precarietat i caos, i es mobilizen en suport de tres treballadors sancionats

Dijous, 12 maig, 2011

Els bombers de Barcelona estan en lluita des de fa més de tres anys. Demanen a l'Ajuntament que compleixi els acords sobre les condicions laborals que va signar pel període 2008-2011 i denuncien el que consideren un rebuig al diàleg i un tancament en banda del consistori.

El motiu principal de les mobilitzacions és l'incompliment de l'acord sobre les condicions laborals que incloia com a clàusula principal l'equiparació salarial i d'horaris amb el cos de Bombers de la Generalitat, fet que suposaria un ingrés mensual per bomber de 150 € més.

Altres incompliments se centren en el nombre mínim d'efectius per torn o el nombre de persones en plantilla, ja que se suposa que hi hauria d'haver 101 bombers per torn, però el 45% de dies no s'arriba a aquesta fita. Si els treballadors en plantilla haurien de ser 732, la plantilla actual és situa prop de les 500 persones.

Als incompliments de conveni, la plantilla hi afegeix la retallada salarial del 5% decretada pel govern espanyol el juny de 2010 i la congelació salarial decretada pel 2011.

També critiquen la situació de precarietat a nivell de recursos humans, materials i planificació, denunciant que es deu a una mala gestió de l'Ajuntament.

Finalment cal destacar el tema de la repressió. Una de les múltiples protestes portades a terme, en concret la del passat 2 de febrer, va acabar amb una batussa amb la Guàrdia Urbana, fet que l'Ajuntament va aprofitar per obrir expedients sancionadors i denunciar tres bombers, entre ells el delegat de CGT Jordi Matador.

Aquest dies, fins les eleccions del 22 de maig, les mobilitzacions està previst que s'intensifiquin, amb concentracions els dies que declarin als jutjats els treballadors denunciats i una assemblea que es convertirà en manifestació el 20 de maig.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció