CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els carters de Barcelona ciutat estan convocats a una vaga de 4 hores el dijous 12 de març

Divendres, 27 febrer, 2009

No hi haurà repartiment de correu per als 1.700.000 milions d'habitants de Barcelona ciutat ja que l'aturada és des de les 10 del matí fins a la finalització de la jornada.

A les 11 hores del mateix dijous 12 de març es realitzarà una concentració - assemblea general a les escales de l'oficina principal de Correus de Barcelona (Plaça Antonio López/Via Laietana)

La vaga està convocada per tots els sindicats presents en l'empresa CGT, UGT, CCOO, CSIF i SIPTE, sent CGT el sindicat més votat entre els carters de Barcelona ciutat, que són els convocats a la vaga. El resultat de les eleccions sindicals en les urnes de Barcelona ciutat sumant els funcionaris i laborals convocats a la vaga va ser el següent: CGT 530; UGT 462; CSIF 406; SIPTE 394 i CCOO 394.

El motiu de la vaga és la desaparició de 25 llocs de treball decidits unilateralment per la Direcció de Correus sense cap tipus de negociació i sense cap estudi que ho avali, el que ha creat crispació entre els carters del carrer. Si la deixadesa i la irresponsabilitat de l'empresa va fer que al gener els Sindicats i la Inspecció de Treball tanqués el CAM de la Zona Franca durant una setmana, ara estan aconseguint que els carters es revoltin contra una decisió que l'única cosa que aconseguirà és precaritzar les condicions de treball i empitjorar el Servei Públic.

Des de CGT anem a respondre a aquesta forma d'actuar amb tots els mitjans que tinguem al nostre abast, i li hem traslladat a la Direcció de Correus en innombrables ocasions la nostra predisposició i la necessitat de fer un reajustament de les zones de repartiment en la ciutat ja que mentre la població en algunes zones ha disminuït en unes altres ha augmentat molt i això necessita d'un reequilibri, negociat i pactat i de cap manera sense sentit comú i per nassos. També li hem sol·licitat en innombrables ocasions a l'empresa els barems que utilitza per a realitzar els mesuraments de quant espai geogràfic, veïns , etc, ha de contenir la zona de repartiment d'un carter, sent-nos negat una vegada i una altra al·legant que podria ser utilitzat per altres empreses del sector si se'ls filtrés.

La CGT sempre hem defensat que correus és un Servei Públic al servei dels ciutadans i això solament s'aconsegueix tenint la plantilla necessària i adequades per a realitzar un repartiment diari de dilluns a divendres a tota la població, com marca la Llei Postal. Des de fa temps estem exigint, i l'empresa no complint, que es cobreixin les baixes, vacances, maternitats, etc, quedant diàriament per repartir-se mes del 7 per cent de les zones de repartiment de Barcelona ciutat constituïdes per un total de 1178 seccions. Si bé és cert que la crisi ha fet que disminueixi en un petit percentatge el correu ordinari, també hi ha hagut un considerable augment dels certificats que reparteixen els carters, sent aquest producte un dels que necessita més temps per a ser lliurat durant la jornada de treball.

Secció Sindical CGT Correos Barcelona