CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els col·lectius rupturistes de Terrassa uneixen forces en una nova assemblea

Dissabte, 16 maig, 2009

Directa Terrassa 13/05/09

Anticapitalista, antifeixista, antipatriarcal, no institucional i internacionalista són els cinc punts que defineixen l'ideari de l'Assemblea Popular Terrassenca (APT), una unió de diverses forces que es proposa construir alternatives als problemes concrets generats pel sistema.


El treball conjunt respon a la necessitat d'impulsar campanyes unitàries dins el marc terrassenc i l'assumpció dels cinc eixos ideològics és una condició necessària per poder formar-ne part. Si bé la participació es fa a títol individual i no en representació dels col·lectius, aquests sí que han assistit a l'assemblea de presentació de l'APT a través de membres de l'Assemblea d'Okupes, SAT, Endavant, l'Espai Democràtic Intercultural, Biterna, la CUP, la CGT, Kaos en la Red i III República.

La trobada va tenir lloc el dia 9 de maig -després d'algunes reunions prèvies- en un col·legi municipal. Durant la jornada, hi va haver temps per fer feina, però també per l'esbarjo, i s'hi va perfilar la primera campanya, que té com a objectiu denunciar l'actual crisi capitalista, una tasca que abraça aspectes molt diversos i cadascun d'ells prou importants: contra els ERO, de suport mutu entre aturades, per evitar els desnonaments (com està succeint actualment al barri de Vilardell), de deúncia d'obres abandonades o contra la pressió dels bancs.

L'APT regula una coordinació que ja es practica informalment entre els col·lectius d'esquerres i una de les fites és treballar als barris, on els problemes colpegen amb més virulència. Si bé l'APT, en un primer moment, es planteja el repte de donar-se a conèixer i créixer, també ha d'estabilitzar-se i madurar per no perdre el llegat de tot allò que va construint. Mitjançant accions visibles i participatives, l'APT vol erigir-se -sense ambicions, però amb empenta- en una de les vies a través de les quals la gent pugui canalitzar les seves inquietuds, problemes derivats de viure en una urbs cada cop més atomitzada i fagocitada per la gran Barcelona, amb molta població immigrada i amb un atur que afecta el 16% de la població activa.

Article extret del núm. 138 del setmanari Directa.