CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat dues aturades parcials per al 23 d’abril, dia de Sant Jordi

Dijous, 21 abril, 2016

Els comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat dues aturades parcials per al dia de Sant Jordi, que afectaran l'emissió dels 'Telenotícies' del migdia i del vespre, el 'Catalunya migdia' de Catalunya Ràdio i la transmissió del partit de Lliga entre el Barça i l'Sporting de Gijón.

Els treballadors reclamen al consell de govern de la Corporació i al seu president Brauli Duart que "desisteixi de la demanda de 7 anys de presó contra un company de TV3" per una suposada relació amb la filtració de sous i l’ERO de 2012. A més també exigeixen un canvi d'etapa amb una direcció de la CCMA diferent i obrir la porta a la contractació necessària per a les substitucions i baixes i pel manteniment i impuls de la producció.

La primera aturada començarà a les 14.00 –moment en què arrenca l'informatiu radiofònic– i s'acabarà a les 15.30 –coincidint amb el final del 'Telenotícies migdia'–, mentre que la segona franja de vaga anirà de les 20.30 –l'hora prevista per a l'inici del partit al Camp Nou– a les 21.30, mitja hora després de l'inici del 'TN'.

L'assemblea de treballadors de TV3 ja havia instat el comitè, el 30 de març, a convocar aturades coincidint amb la diada de Sant Jordi per protestar contra la negativa de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de retirar la petició de set anys de presó contra un empleat de la televisió pública que l'any 2012 va filtrar, presumptament, documents confidencials amb informació sobre els sous de tota la plantilla.

Els comitès d'empresa assenyalen que mantenir aquesta demanda no beneficia ningú i allarga les penalitats d'un treballador i la seva família i és l'última mostra de la intransigència i autoritarisme d'una direcció que acumula anys d'enfrontaments amb la plantilla.

A banda de les aturades convocades ja formalment per al dia de Sant Jordi, els comitès d'empresa han "preavisat" vagues també per als dimarts 26 d'abril i 3 de maig. En el primer cas serien de 14.30 a 15.30 i de 20.00 a 21.00, i en el segon de 14.30 a 15.30 i de 20.30 a 22.00. Això afectaria, per tant, el 'Telenotícies migdia' i les transmissions de l'anada i la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions.

El 15 d'abril, durant la sessió de la comissió de control parlamentari als mitjans de la CCMA, els treballadors van lliurar als directius de la Corporació les firmes de suport al treballador que han recollit durant les últimes setmanes.

Més informació:

Comitè d'empresa TV3
http://www.comitetv3.cat/
https://www.facebook.com/comitedetv3/
https://twitter.com/comitedetv3

Secció Sindical CGT TV3-CCMA
https://twitter.com/cgtccma
https://www.facebook.com/cgtde.televisiodecatalunya/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció