CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els companys / es de Caprabo es fan sentir davant la seu central de l’empresa

Dimecres, 4 març, 2009

pict0166.jpg

En el matí d'ahir, un nombrós grup de delegades i delegats de Caprabo es va concentrar davant la seu central de la cadena de supermercats i principal centre logístic, situada al carrer Ciències de l'Hospitalet de Llobregat. Des que Eroski es va fer amb el control de Caprabo, el que semblava podia ser un avenç, atès el caràcter de cooperativa que té, ha resultat ser un complet fracàs.

Els / as treballadors / es s'han trobat davant d'una empresa sense cap interlocutor vàlid per negociar ni gestionar; amb una empresa que no atén a cap demanda, deixant que es judicialice tota la relació laboral; una empresa que no atén demandes tan de dret com permisos de maternitat, reduccions de jornada per guarda legal, permisos per anar al metge amb els fills, excedències en temps i sense limitar el que permet la Llei; no respecta categories ni horaris aplicant una mobilitat funcional i polivalència total (noi, noia per tot), no reconeix el dret de vaga, pressió contínua de la mútua d'accidents quan una treballadora o treballador està de baixa per la seguretat social; i a totes les vulneracions de dret esmentades, cal afegir la dinàmica d'externalitzacions i tancaments que està aplicant . S'han externalitzat la secció de xarcuteria de la central del carrer Ciències de l'Hospitalet i el servei de repartiment de les vendes per internet i s'han tancat tres botigues: Amadeu Torner, Equador i una de les botigues de Sant Sadurní d'Anoia . Des d'octubre s'han perdut més de 200 llocs de treball, i es ve utilitzant el període de prova de les noves contractacions com a nou sistema de contractació temporal.

Davant aquesta situació, i trobant-se sense un interlocutor vàlid que escolti i atengui aquests problemes, la concentració d'ahir pel matí va ser autènticament "sonada". Un sorollós estrèpit de botzines, paelles, cassoles, petards, ... va convidar els directius de la seu central, i a tots aquells que fins ara no volien escoltar les demandes dels companys, a afinar les orelles, ja que les companyes i companys de CGT a Caprabo pensen fer-se sentir allà on calgui. Ahir va ser l'inici d'unes mobilitzacions que continuaran amb concentracions, actes de protesta i campanya informatives a les clientes i clients a les botigues de la cadena.


caprabo3032009.flvAttached documents