CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els conductors de TMB aniran a un arbitratge per discrepar sobre la representació sindical en la negociació del conveni

Dimecres, 7 maig, 2008

Els sindicats de la secció d'autobusos de TMB han accedit avui a sotmetre's a un arbitratge per discrepar sobre la representació sindical en la negociació del nou conveni, en el qual els treballadors esperen que s'inclogui allò signat en el preacord arribat a amb l'empresa, a mitjan abril, després de cinc mesos de mobilitzacions per a aconseguir dos dies de descans setmanal.


EUROPA PRESS. Dimecres 7 de maig de 2008.

La solució de l'arbitratge va sorgir després de les dues hores de reunió d'aquest matí que havia de servir per a reconèixer les parts i establir un calendari de negociacions. Van participar representants de l'empresa, de la Conselleria de Treball i dels sindicats que van secundar les aturades —CGT i Actub— i dels altres tres d'autobusos de Barcelona —CC.OO., UGT i el Sindicat Independent de Treballadors—.

En declaracions a Europa Press, el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha afirmat que "no s'ha pogut avançar" per a conformar la taula negociadora, ja que la UGT va acudir amb tres delegats "quan li toquen dos", segons va defensar. La discrepància està que un dels delegats del SIT es va donar de baixa de la central sindical, pel que ara figura com independent, i el seu lloc el vol ocupar la UGT perquè considera que ha de tenir més representació.

L'arbitratge determinarà si en la taula negociadora del conveni figurarà un tercer delegat de la UGT o l'independent. Hi intervindrà la sotsdirectora de Relacions Laborals de la Generalitat, Montse Segura, i el termini per a arribar a una resolució finalitzarà el 23 de maig.

Tampoc han acordat qui intervindrà en les negociacions, ni tampoc el lloc ni el seu calendari. Mercader va dir que volen celebrar-les en les cotxeres, mentre que va assegurar que TMB ho vol fer en unes instal·lacions universitàries que llogaria en el carrer Balmes, fet que el representant de CGT va criticar per gastar-se "diners públics" quan les cotxeres "sortirien gratis".

Per la seva banda, un portaveu de TMB va supeditar l'acord en la resta de qüestions a l'arbitratge "de la part social" i a la definició d'un calendari.

REPARTEIXEN 2.000 XAPES.

Per a vigilar el compliment del que establia el preacord arribat a a l'abril, alguns treballadors duen posada a partir d'avui una xapa amb el lema ’Ull al conveni’, de les quals ja han repartit 2.000, segons va explicar a Europa Press el portaveu de CGT Josep Garganté, que va dir que les mostraran fins que se signi el conveni.

L'empresa es va comprometre a incloure en el conveni les reivindicacions de les centrals sindicals CGT i Actub, després del conflicte en el qual es van produir un total de 18 jornades de vaga entre desembre i abril. Els dos sindicats reclamen que tots els conductors contin amb dos dies de descans setmanals i que TMB apliqui una normativa europea, que estableix que els conductors setmanals —també els d'autobús— han de descansar mitja hora per sis hores consecutives davant del volant.