CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els conductors/es d’Autobusos de TMB denuncien la violència dels Mossos a la protesta pels dos dies de descans setmanal

Divendres, 15 febrer, 2008

Federació Local de Barcelona. Secretaria de Comunicació.

El passat 12 de febrer, els conductors/es d’Autobusos de TMB es van manifestar una vegada més pels carrers de Barcelona demanant dos dies de descans setmanal.

Igual que el darrer dia de vaga del passat Nadal, on un conductor va ser colpejat i arrestat pels antidisturbis dels Mossos d’esquadra, el dimarts els antidisturbis dels Mossos van tornar a utilitzar la violència gratuïta contra els treballadors i treballadores que es manifestaven pacíficament.

Van colpejar amb una porra a un conductor, van colpejar a les cames a dos més i van asfixiar a un quart. En cap moment, aquests treballadors van enfrontar-se als policies.

Aquesta resposta desmesurada de violència no és tan sols un excés dels antidisturbis, sinó que representa la veritable resposta que està donant el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a una protesta obrera en demanda de millores laborals.

És una vergonya que l’actual cap d’aquest Departament, Joan Saura, es defineixi d’esquerres i a favor dels treballadors/es i a la vegada doni ordres a la policia que controla per colpejar d’aquesta manera a treballadors/es.

A sobre, des de fonts policials tenen la poca vergonya de dir que els treballadors s’han lesionat ells mateixos al caure al terra. Els treballadors/es colpejats han confirmat que presentaran denúncies per aquestes actuacions policials.

FOTOS