CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els delegats de CGT a Correos de Sabadell s’han manifestat demanant austeritat a l’empresa i denunciant el malversament de Correos en la contractació del local del carrer Indústria 30

Dimarts, 9 juny, 2009

jpg_moz-screenshot-49.jpg

Els delegats de CGT a Correos de Sabadell s'han manifestat avui, dimarts, dia 9 de juny, a partir de les 11:00 h. en l'entrada del local que té llogat Correos en el carrer Industría 30 de Sabadell. Els delegats sindicals denuncien que Correos té llogat aquest local des de fa un any, sense posar-lo en servei, i que, segons les remors que circulen pels centres de treball de l'empresa a Sabadell, l'empresa paga per aquest local un lloguer mensual de 6000 euros de diners públics.

Els delegats sindicals pensen que és una vergonya que s'estiguin gastant tant diners públics en el lloguer d'un local que no s'utilitza, mentre Correos s'oblida d'invertir en altres locals que necessita aquesta empresa en la nostra ciutat: la creació de noves sucursals en l'Avinguda Matadepera, Can Rull i Torre-romeu. Cal remarcar que Sabadell es troba a la cua en el capítol de les inversions productives de Correos en la nostra comarca.

Al desembre de 2006, la Comissió de Foment i Habitatge del Congrés dels Diputats va aprovar millorar el servei de Correos en el Vallès. Des de llavors, la situació ha millorat en localitats com Terrassa o Sant Cugat, on s'ha incrementat el nombre d'oficines i d'empleats; mentre a Sabadell poques coses han canviat.

Avui dia, les deficiències de Correos en la nostra ciutat són múltiples en matèria de locals. L'Oficina Principal (Via Massagué) està pendent de reforma des de l'any 2001. La Sucursal 2 (Ptge. Estudi) presta servei a tota la zona nord de la ciutat (pràcticament a la meitat de la població de Sabadell) i està gairebé sempre sobrecarregada de treball; Correos necessitaria crear dos noves oficines en la zona nord (Av. Matadepera i Can Rull) per a descongestionar el treball de la Sucursal 2 i per a acostar el servei als ciutadans. La Sucursal 1 (Pl. Fontanella) està pendent del seu trasllat a un local més ampli i més centrat dintre de la seva zona de referència des de l'any 2006.

En definitiva, la despesa de Correos en el lloguer del local del carrer Indústria de Sabadell ens sembla a CGT reprovable per tres motius: perquè és excessiu i es produeïx en un local que no presta cap servei públic, perquè altres locals de Correos a Sabadell que si presten servei al públic necessiten inversions urgents i perquè tot això succeïx en un moment de crisi econòmica en el qual se'ns demana als treballadors que acceptem una “contenció de la despesa”.

Sabadell, 9 de juny de 2009.

Secció Sindical CGT Correos Vallès Occidental