CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els dirigents “obrers” d’UGT i CCOO accepten la recomanació del FMI i signen la baixada de salaris

Dijous, 4 març, 2010

No fa molt, l'organització capitalista al servei de les multinacionals, Fons Monetari Internacional (FMI), va aconsellar a Espanya que l'única solució per a resoldre els seus problemes, consistia a baixar els sous dels treballadors. Com veurem a continuació, no només l'Estat burgès acudeix en ajuda del capitalisme, també els sindicats "obrers" UGT i CCOO aporten el seu granet d'arrós; aportarien tot l'arrós del si fos necessari.

Al febrer, Díaz Ferrán cap de la Patronal (què sabrà aquest tipus dels seus col·legues que encara segueix al capdavant de la CEOE?) i els dirigents d'UGT i CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, van signar l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva 2010-2012, també conegut com Acuerdo Interconfederal para la Negociación Colectiva. Mentre Méndez i Toxo distreien al personal anunciant mobilitzacions (les típiques de xiulet i pancarta), donaven una punyalada als treballadors, fent seves les recomanacions del FMI, signant la baixada de salaris.

Aquest acord contempla la moderació salarial com únic objectiu. La pujada de sous seria del 1% en 2010 i arribaria al 1,5% o 2,5% en 2012, i dic "arribaria" perquè els criteris per a les pujades depenen de les empreses. A sobre, la clàusula de revisió salarial només s'executaria si no afecta a la moderació salarial. Però no queda aquí la cosa. Han signat una clàusula de inaplicabilitat que anul·laria les pujades salarials, si aquestes afecten a l'estabilitat de les empreses. Más clar, l'aigua: Baixades de salaris. L'exigit pels capitalistes del FMI.

Mentre signen aquestes baixades, UGT, CCOO i la Patronal andalusa, acaben de rebre 112 milions d'euros de la Junta d'Andalusia, segons reflecteix el Diari Oficial de 21 de gener d'aquest any. Que donin diners als patrons, és lògic. Aquest és un règim inventat per i per a ells. Que facin el propi amb les dues organitzacions anti-obreres, és un premi pels serveis prestats a la burgesia.

JM Álvarez

>>> Article extret de Kaosenlared: www.kaosenlared.net/noticia/dirigentes-obreros-ugt-ccoo-aceptan-recomendacion-fmi-firman-bajada-sa