CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els dos periodistes que han investigat la corrupció a la sanitat pública catalana seran jutjats el 27 de setembre

Dijous, 14 juny, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 13/06/2012 - Setmanari Directa

Marta Sibina i Albano Dante, editors de la revista gironina Cafè amb Llet, han comparegut aquest matí davant la jutgessa de primera instància 37 de Barcelona. Però no han estat sols. Després que Josep Maria Via, membre del consell assessor de la Generalitat creat per Artur Mas (el que informalment s'anomena govern a l'ombra), presentés una demanda judicial contra Dante i Sibina per vulneració del seu dret a l'honor, les xarxes socials i les comarques del Maresme i la Selva en especial, s'han volcat per donar-los suport.

Més de 200 persones amb cartells i xiulets han mostrat l'estimació cap els demandats. Hi havia molta gent gran: ciutadanes de Calella, Lloret, Blanes o Montcada, entre d'altres, que estan patint els efectes de les retallades sanitàries en pròpia pell, que saben que és haver de desplaçar-se 30 quilòmetres per rebre una atenció bàsica que abans rebien a costat de casa. És aquest el gruix de gent que es va indignar en conèixer les informacions de malbarament dels recursos de la sanitat catalana destapades per Dante i Sibina. Avui els ho han volgut agrair amb la seva presència solidària a les grises torres de la Ciutat de la Justícia.

El senyor Via, qui actualment és gerent de l'Hospital del Mar de Barcelona, malgrat haver demandat els dos periodistes per les informacions destapades mitjançant dos vídeos a Youtube (1, 2) que ja han tingut més de 300.000 visualitzacions, no s'ha personat al jutjat i ha estat representat per l'advocada i la procuradora.

Una demanda agafada amb pinces

Avui, de fet, no es feia el judici, només s'exposaven els testimonis i les proves aportades per ambdues parts. Josep Maria Via pretén convèncer el tribunal d'un suposat excés en la informació publicada per Cafè amb Llet que hauria comportat una vulneració del seu dret a l'honor.

Però la demanda està agafada amb pinces. Si es repassa el contingut dels dos vídeos de Youtube locutats per Marta Sibina i amb textos d'Albano Dante, i posant la lupa en el minut 2 del vídeo 2, la presentadora explica que Josep Maria Via malgrat ser propietari d'una empresa dedicada al sector sanitari va publicar un article a El Pais on demanava que hi hagués més traspàs de la gestió de la sanitat pública a les empreses privades i així s'evitarien els excessius controls que segons ell l'ofeguen. En resposta a això i amb un to més valoratiu i una profunda ironia, Sibina li pregunta a Via si no seria més ràpid que "ingressessim directament els diners de la nostra sanitat a un compte a Liechtenstein".

Aquestes són totes les referències al senyor Via que apareixen a les investigacions de la revista Cafè amb Llet. És en base a aquests fets que l'actual assessor del president Mas exigeix una indemnització de 20.000 euros. Avui l'advocada de Via ha posat sobre la taula la possibilitat d'un pacte mitjançant una rectificació, però Sibina i Dante, conscients del contingut rigorós de les informacions aportades han decidit arribar fins al final. Per això, la jutgessa, tot i manifestar que sempre es pot arribar a una solució no judicial durant l'estiu, ha fixat la vista oral pel 27 de setembre a dos quarts d'onze. L'advocat de la defensa ja ha advertit a la sala que vagin preparant una sala ben gran, perquè demanarà el dret a l'audiència pública, i "aquest cop no serem 200, serem 5.000".

http://www.directa.cat/noticia/els-dos-periodistes-que-han-investigat-corrupcio-sanitat-catalana-seran-jutjats-27-setembre


>>>Mireu també:

La revista Cafè amb llet arriba a jutjats abans que els casos de corrupció que va denunciar sobre les presumptes irregularitats en la gestió de la Corporació de Salut de Maresme i la Selva

http://www.media.cat/2012/06/13/la-revista-cafe-amb-llet-arriba-a-jutjats-abans-que-els-casos-de-corrupcio-que-va-denunciar/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció