CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els drets dels treballadors de l’amiant arribaran al Congrés de Diputats

Divendres, 18 març, 2016

Els drets dels treballadors de l’amiant arribaran al Congrés de Diputats

La tarda d’aquest dijous 17 de març hi ha hagut una reunió entre En Comú Podem i la CGTde Catalunya per analitzar accions a emprendre, al Congrés de Diputats, en relació el recolzament dels treballadors i treballadores en empreses que han fet servir l’amiant. Membres de la CGT han exposat als diputats Xavier Domènech i Lucia Martín la situació de desemparament que pateixen desenes de milers de persones que fins l’any 2002 van treballar en contacte amb l’amiant. Fruit de la seva feina, aquestes persones podran desenvolupar en els propers anys importants patologies com l’asbestosi, el càncer de pulmó o el mesoterioma, amb una elevadíssima taxa de mortalitat. De manera immediata,

En Comú Podem proposarà mesures al Congrés de Diputats adreçades a demanar l’aplicació de coeficients reductors de jubilació per als treballadors i treballadores d’empreses que han fet servir amiant, en la línia de la sol·licitud presentada per la CGT al Ministeri de Treball el mes de novembre de 2014, i que a hores d’ara no ha rebut cap resposta. L’objectiu de la mesura és que els treballadors/es exposats a l’amiant puguin jubilar-se anticipadament amb el 100% de la pensió, en reconeixement de la perillositat i la menor esperança de vida.

A banda, s’ha obert una via de col·laboració en relació aquest àmbit de la salut laboral, com les revisions mèdiques i el reconeixement d’invalideses a les víctimes de l’amiant.

CGT CATALUNYA
CGT VILADECANS

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

- TWITTER CGT VILADECANS

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció