CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ELS EMPLEATS DE FURAS INTENSIFIQUEN LES PROTESTES I DENUNCIEN LA MANCA DE DIÀLEG

Dimarts, 5 juny, 2007

2Uns dos-cents empleats de Furas, acompanyats per familiars, amics i veïns del poble, van tornar a recórrer els carrers de Piera en senyal de protesta pels 112 acomiadaments que l' empresa té previst realitzar. El comitè s' ha mostrat indignat per la manca de diàleg de l' empresa i pensa manifestar-se tots els dissabtes2


DIARI D’IGUALADA / 03 de juny de 2007
SARA MARTÍN - Piera

«Volem un lloc de treball perquè Furas és l' única factoria potent que té Piera. Què farem si marxa una de les empreses més importants?», comentava, enutjada, la presidenta del comitè d' empresa de Furas, Montserrat Nieto, ahir, en una nova manifestació dels treballadors de Furas.

En aquesta nova protesta, uns 200 empleats de les dues plantes que Furas té a Piera van tornar a escridassar lemes contra el tancament de l' empresa. A més, la manifestació d' ahir es feia després que, segons la presidenta del comitè, la direcció de Furas els hagi fet saber que no tenen intenció de reunir-se més vegades amb el comitè empresa al•legant «tenir l' agenda molt ocupada». Davant aquesta resposta, Montserrat Nieto considera que l' empresa «sembla no voler arribar a un pacte favorable per a ambdues parts» i es queixa dient que «els 20 dies per any treballat i les prejubilacions que ens proposen són les indemnitzacions mínimes que ens poden donar. Nosaltres estem lluitant pels nostres llocs de treball i pels nostres drets a donar-nos el que ens toca».

Per aquest motiu, la presidenta Nieto reivindica que, «a partir d' ara, ens manifestarem tots els dissabtes fins aconseguir un nou pacte amb la direcció».

A més, la presidenta lamentava la negativa de la Generalitat al fet que els empleats de Furas es puguin manifestar a la plaça Sant Jaume de Barcelona per no dirho amb massa dies d' antelació.

La presidenta del comitè afirmava que «és una vergonya que el Govern permeti que les empreses d' aquí, com Furas, traslladin la seva producció a països on la mà d' obra és més barata, com ara el Marroc o Romania».
Nieto comentava que els empleats tenen coneixement de la inversió que Furas ha dut a terme per innovar la maquinària i les instal•lacions però comenten que «aquesta inversió s' haurà destinat a la planta que tenen al Marroc, perquè aquí no s' ha invertit res i les màquines continuen sent les mateixes de sempre».

La manifestació va recórrer els carrers del poble fins arribar a la plaça de l' Ajuntament, on van tornar a fer saber la seva intenció de manifestar-se tots els dissabtes fins que no s' arribi a un pacte comú amb l' empresa.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció