CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els empresaris demanen l’acomiadament exprés

Dimecres, 30 juny, 2010

Quan encara ressonen les veus d'alarma dels sindicats i formacions polítiques sobre l'abaratiment de l'acomiadament que provocarà la reforma laboral espanyola, ha arribat el cap de la Patronal, Gerardo Díaz Ferrán, per pulveritzar l'esmentada teoria.

El president de la CEOE ha assegurat que el decret de reforma laboral del Govern "encareix l'acomiadament" i necessita més d'un retoc en la seva tramitació com a projecte de Llei, mentre es va mostrar convençut que empresaris i sindicats aconseguiran assolir un acord.

Acomiadament exprés

Per començar, va assenyalar que les indemnitzacions previstes de 33 i 45 dies, les màximes per a contractes de foment i ordinaris, no es toquen al decret, no així la dels contractes temporals, que passa dels 8 als 12 dies per any.

A més, els empresaris consideren que tampoc no s'ha generalitzat totalment el contracte de foment, doncs encara continua vetat per a certs col·lectius i planteja certes condicions a complir. A més, recorden que els 8 dies d'indemnització per acomiadament que finançarà el Fogasa "durant només sis mesos" procedeixen de les aportacions dels empresaris.

Finalment, el patró dels empresaris va explicar que la falta de concreció en les causes econòmiques de l'acomiadament farà que es continuï recorrent a l'acomiadament exprés de 45 dies, com fins ara, i va assegurar que no té sentit" posar limitis temporals als contractes d'obra i servei, el que continuarà encarint els costos laborals.

Al contrari, Díaz Ferrán va tornar a queixar-se que les empreses suporten unes cotitzacions socials per sobre de la mitjana de la resta dels països europeus.

Així mateix, va considerar que és imprescindible aclarir més les causes econòmiques de l'acomiadament perquè puguin acollir-s'hi empreses en conflictes que es vegin en la necessitat de retallar llocs de treball per no tancar. "Hi ha d'haver condicions clares d'extinció perquè les empreses puguin continuar funcionant, encara que hagin de tallar-se un braç", va explicar.

Des d'una perspectiva més general, el president de la CEOE va assegurar que el decret de reforma laboral del Govern no serveix" i va confiar que el tràmit parlamentari del projecte de Llei aporti l'"ambició i el compromís" que no ha tingut el Govern.

I és que, segons la seva opinió, la reforma "s'ha quedat curta" perquè "el Govern ha intentat aproximar postures" en lloc de buscar la reforma que l'economia necessita, el que ha fet com a resultat "algun pas al capdavant insuficient" i "altres passos enrere".

>>>> Article extret de Rebelión. Font: Público/Europapress