CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els empresaris es treuen la màscara: Reconeixen que la reforma que defensa la patronal perjudicarà els treballadors

Dilluns, 27 setembre, 2010

Sabuda és l'opinió dels treballadors i els seus representants sobre les conseqüències de la reforma laboral, i també les reaccions oficials que sobre el tema han anat difonent les patronals. Potser per això sobten encara més els resultats d'una enquesta realitzada pel portal Infojobs, segons la qual un 49,1% dels directius d'empreses espanyoles consideren que la reforma laboral facilitarà els acomiadaments.

L'estudi, segons Jaume Gurt, director general d'Infojobs, ha sondejat empresaris de pimes i responsables de recursos humans de grans empreses i revela que, tot i el sacrifici d'imatge que ha fet el govern central per tirar endavant al marge de la mesa del diàleg social un text teòricament reclamat des de moltes instàncies, la nova normativa no tan sols està rebent la disconformitat dels treballadors, sinó que genera poc entusiasme entre els executius. De fet la majoria dels directius no creuen que la reforma hagués de ser tan prioritària com altres reivindicacions, com ara el foment de la creació d'empreses, la reducció de la despesa pública o una rebaixa dels impostos.

Els empresaris, segons l'enquesta, tampoc mostren gaire confiança en l'èxit de la legislació: només una quarta part, un 25,4%, creuen que la reforma implicarà menys destrucció d'ocupació, i un 70% estan persuadits que no ajudarà a crear-ne de nova ni impulsarà la indefinida. Tot plegat, amb “percepcions molt semblants a les que tenen els assalariats”, diu Gurt.

Encara més, els directius opinen, en un exercici de sinceritat, que els més afavorits per la reforma seran ells mateixos –ho diuen un 41,4%–, mentre que un 44,5% estan segurs que els més perjudicats seran els treballadors. En aquest sentit, la meitat dels enquestats valora aquesta flexibilitat nova de trinca. Hi ha empreses que ja han pres decisions aprofitant l'entrada en vigor de la reforma: un 21,4% canviaran les condicions de contractació dels empleats i gairebé un 15% ja tenen al cap acomiadar part de la plantilla.

Finalment, l'estudi d'Infojobs, que s'ha realitzat en una mostra de 800 directius (també inclou un apartat d'opinions de treballadors), detecta un sector d'executius “totalment crític”, que preveu efectes negatius tant en empresaris com en treballadors.

>>>> Article extret de Avui.cat

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció