CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els gestors d’Iniciativa (IC-VERDS-EUA) desallotgen il·legalment els locals del Comitè d’empresa de Parcs i Jardins de Barcelona

Dimarts, 31 març, 2009

Ahir dia 30 de març la direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins (Presidit per la política d'IC-Verds Imma Mayol) actuant a d’amagat i amb traïdoria van desallotjar els locals del Comitè d’empresa en el Centre de Manteniment de Canyelles.
Davant d’aquests greus fets que atempten contra la llibertat sindical, s’ha convocat un Comitè d’empresa Extraordinari per a demà dimecres 1 d’abril i s’ha presentat denúncia als Mossos de Esquadra.

Relat dels fets:

Que el matí del dia 31 de març de 2009 ens hem trobat amb els locals destinats al Comitè d’empresa, dels quals tenim cessió d’ús, tapiats i sense possible accés a la documentació, eines informàtiques, fax, arxius, telèfon i als estris necessaris per al desenvolupament de l’activitat sindical, pel qual s’està incorrent en la vulneració del dret a la llibertat sindical.

Que havent-se avisat de la necessitat de canviar de locals no se’ns ha avisat en cap moment que s’anava a dur a terme el desallotjament d’aquests locals en la data en la qual l’han realitzat, ni se’ns havia facilitat una alternativa de locals que complís amb els requisits mínims d’ús.

Que s’ha manipulat tot tipus d’informació i documentació propietat d’aquest Comitè sense la presència del president o del secretari del Comitè, ni de cap membre del mateix, no havent-hi comunicació prèvia de la intenció de dur a terme el desallotjament. En molts casos la documentació manipulada és de caràcter personal i privada amb el qual és de caràcter confidencial. Així mateix s’ha manipulat tot l’arxiu i documentació dels Delegats de Prevenció que també estaven ubicats als mateixos locals i la documentació dels quals és confidencial a tots els efectes.

Conseqüència d’aquest acte és la coartació del dret fonamental a la llibertat sindical quant a la impossibilitat de desenvolupar la normal activitat d’aquest Comitè ni de les seves Seccions Sindicals no havent facilitat les condicions mínimes per a l’activitat esmentada. No s’ha instal.lat un telèfon, no s’ha instal·lat el material informàtic, no s’ha instal.lat un fax, no hi ha línia d’Internet.

Que el material que es trobava als locals del Comitè sembla haver-se amuntegat en un local de qualsevol manera a tall de guardamobles obstaculitzant els accessos als locals propis de tres seccions sindicals.

Per tot això us ho sol.licitem que envieu e-mails de repulsa. Aneu al bloc:

http://malesherbes.blogspot.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció