CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els hospitals catalans hauran d’estalviar en personal i tancar quiròfans i especialitats

Dijous, 31 març, 2011

Podria haver-hi desenes d'acomiadats, es bloqueja l'accés a la feina dels metges més joves i els centres han de gastar un 10% menys.


Els grans hospitals han de presentar aquest dijous a Salut els seus plans de xoc per reduir un 10% el pressupost. La majoria optarà per tancar quiròfans a la tarda i reduir la plantilla, prescindint d’alguns serveis especialitzats o no cobrint vacants. Davant d’això, el Col·legi de Metges va reclamar que la retallada es faci en "burocràcia administrativa, estructures i serveis no assistencials".

A la pràctica, però, les mesures es poden traduir en acomiadaments (només al Joan XXIII de Tarragona els sindicats n’esperen uns 250) i el Col·legi de Metges adverteix de "les dificultats immediates dels facultatius joves per accedir a un lloc de treball". L’altra conseqüència serà el deteriorament de "la qualitat del servei", segons van denunciar aquest dimecres des del Consorci Sanitari Integral.

De fet, ja es perceben canvis visibles. El Clínic, que ha de retallar entre 40 i 45 milions, ha reduït la intensitat de les llums a vestíbuls i passadissos i ha demanat als treballadors que no malgastin aigua. Al Vall d’Hebron tot apunta que hi haurà reduccions de personal, tancament de quiròfans i plantes, i s’ajornaran obres.

A Bellvitge han de gastar uns 30 milions menys. Al Sant Pau i a Can Ruti encara no han desvelat la retallada, però, en general, l’activitat dels hospitals i ambulatoris tindrà prioritat clínica i l’atenció als malalts per part dels especialistes es filtrarà. També hi haurà estalvi farmacèutic. A Mataró, el comitè d’empresa va alertar que es tancaran 120 llits, no operaran per la tarda, no cobriran baixes, tancaran el recentment estrenat servei de salut mental i pot haver més llistes d’espera. A Tarragona, tampoc hi haurà quiròfans a la tarda. A la Clínica de Ponent de Lleida, centre concertat, podria reduir-se la plantilla.

Font: Agències

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció