CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els i les Zapatistes no estan sols

Divendres, 12 març, 2010
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

El dia 1 de gener de 1994 l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN) es va alçar en armes per a exigir justícia i llibertat i el dia 12 d'aquest mateix mes i any l'EZLN es va comprometre, amb la societat civil nacional i internacional, a no realitzar cap tipus d'acció armada ofensiva contra el govern federal, estatal o municipal. Des d'aquesta data han transcorregut ja més de 16 anys i han estat infinites les provocacions portades a terme per l'exèrcit mexicà i pels grups paramilitars.

En els últims mesos, l'escalada de violència policial i paramilitar contra les Comunitats Zapatistes està prenent un calibre desorbitat. Les autoritats mexicanes, a través del grup paramilitar anomenat Organització Per a la Defensa dels Drets Indígenes i Camperols (OPDDIC), estan hostigant amb intensitat a les Comunitats Zapatistes. La Junta de Bon Govern “El camino del futuro”, del Caragol de “Resistencia hacia un nuevo amanecer”, a La Garrucha denuncia l'existència d'un document on la citada organització paramilitar prepara desallotjar la Comunitat Zapatista de Santo Domingo, amb armes de foc i bombes.

A això cal afegir una campanya mediàtica especialment dura contra les i els Zapatistes basada en la manipulació informativa. Així, els mitjans converteixen als agredits en agressors, obviant les amenaces de desallotjaments i les irrupcions dels paramilitars en les comunitats.

Aquests atacs des de diferents fronts formen tota una campanya ben orquestrada i organitzada des del poder polític, l'únic objectiu del qual és crear un escenari que possibiliti la intervenció de l'exèrcit mexicà, és a dir, la guerra.

Per tot l'exposat Col·lectius, Organitzacions i Individus de la Otra Campaña, la Red Contra la Represión y por la Solidaridad (RvsR) i la Campaña Primero Nuestrxs Presxs han llançat una Jornada Nacional i Internacional de Suport i Solidaritat amb les Bases de Suport Zapatista per al dia 20 de Març, que des de la CGT secundarem mitjançant mobilitzacions i actes en diferents localitats de l'Estat Espanyol del 13 al 27 de març.

Participant i coincidint d'igual forma amb la Setmana d'Acció en Solidaritat amb les Comunitats Zapatistes en Resistència llançada per diversos col·lectius i organitzacions europees, entre les quals també està la CGT.

Tenint en compte els fets, l'aptitud dels tres nivells de govern (executiu, estatal i municipal) i el desig de les i els zapatistes a defensar el seu territori sense realitzar accions ofensives, des de la CGT considerem responsable als tres nivells de govern, a l'exèrcit mexicà i als grups paramilitars de qualsevol atac.

CGT manifesta el seu suport clar i decidit a la lluita zapatista i al seu projecte d'autonomia. Tot el treball realitzat en matèria de salut, educació, justícia i autogovern és encomiable i digne d'admiració. Com ho és d'igual manera les formes i maneres de portar-lo a terme.

Per tant i igual que nombroses organitzacions i col·lectius, considerem important mostrar en el carrer aquest suport perquè les autoritats mexicanes sàpiguen que……ELS ZAPATISTES NO ESTAN SOLS.

PROU D'ATACS I ASSETJAMENT A LES COMUNITATS ZAPATISTES

FORA L'EXÈRCIT DE CHIAPAS

Confederació General del Treball (CGT)

Attached documents

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print