CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els Iaioflautes ocupen la Borsa de Barcelona

Divendres, 21 setembre, 2012

393227_405362419518144_1302925823_n.jpg

Un centenar d’activistes han paral·litzat l’activitat a la seu, símbol i instrument d’aquells qui s’enriqueixen amb la prima de risc i les especulacions, mentre la resta de la població pateix retallades i condicions draconianes.

Un centenar de membres dels Iaioflautes han ocupat el divendres 21 de setembre pel matí la Borsa de Barcelona al Passeig de Gràcia de la capital catalana per denunciar el centre de poder i instrument de l’1%, aquell que s’entirqueix i especula amb les pujades i baixades de les primes de risc. Mentre aquest 1% “està canviant per al seu propi benefici les regles del joc”, segons explica el comunicat del col·lectiu de gent gran fet públic divendres, la resta de la població pateix les retallades i els demantellament de l’estat social i del benestar.

Per tot això, segons el comunicat, i davant de la proximitat d’un rescat de l’Estat per part de la “troika”, que injectarà els diners als mateixos bancs que han provocat la crisi i que s’enriqueixen a partir d’especular amb els deutes dels països, han decidit anar al centre d’aquest poder. La seva intenció és qüestionar el perquè els governs i les administracions tan sols “obeeixen a l’1%” i exigir que es rescatin les persones i no els bancs. Es neguen a que l’Estat hagi de pagar un deute que consideren il·legítim, pel que donen suport a la realització d’una auditoria ciutadana dels deute, que ja està en marxa. I finalment aboguen per una vaga general ciutadana imminent per demostrar ben clarament l’oposició a que sempre els mateixos paguem les conseqüències de l’enriquiment d’uns pocs.

Els Mossos d’Esquadra han arribat a les portes de l’edifici i els Iaioflautes, entre crits de "Iaioflautes, valor en alça", han anunciat que no se n’anirien fins parlar amb un responsable. Finalment, tres membres del col·lectiu han pogut reunir-se amb el director general de la institució i els Iaioflautes han accedit a esperar a les portes de l’edifici. Un cop allí han mantingut les seves reivindicacions pacífiques però els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra els han encapsulat, retingut i han intentat identificar-los a tots. Finalment, com que els Iaioflautes s'han negat a ser identificats, els Mossos, enmig del propi desconcert per la negativa, els han hagut de deixat anar i s'han desplaçat cap a la plaça de Catalunya per realitzar una assemblea.

* Publicat al setmanari El Triangle http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/09/els_iaioflautes_ocupen_la_borsa_de_barcelona_31658.php

Vídeo: Els mossos d'esquadra intenten identificar als iaioflautes que ocupaven la Borsa de Barcelona el 21 de setembre.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L1XHrIKS3QU

Més informació:

Twitter: @iaioflautas