CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els impagaments del Govern fan perillar les nòmines de 100.000 d’empleats del sector de serveis socials

Divendres, 27 juliol, 2012

Els impagaments anunciats per la Generalitat de Catalunya per a aquest mes de juliol a les empreses del denominat "tercer sector" i a altres entitats relacionades els aboquen al "col·lapse", fins al punt que perilla el pagament de les nòmines de 100.000 treballadors d'unes 800 entitats i empreses.

La confederació d'empreses del tercer sector assegura aquest dijous, en un comunicat, que l'anunci del govern català que aquest mes de juliol no podrà fer efectiu cap pagament al sector de serveis socials "ha alarmat les organitzacions d'iniciativa social que gestionen serveis de titularitat pública".

Davant aquest context d'incertesa, "el marge d'actuació de les organitzacions és mínim", s'indica en el comunicat, motiu pel qual les empreses reclamen l'estudi i la posada en marxa d'un fons de rescat per al sector social.

A més, demanen, "amb caràcter de màxima urgència", una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per poder expressar-li la situació i veure les maneres de garantir la sostenibilitat del sector.

El govern català, segons el parer d'aquesta confederació, hauria de situar aquest sector com a prioritari, ser més transparent i planificar tot allò relacionat amb el pagament a proveïdors de serveis públics i negociar amb els bancs en nom del sector perquè facilitin línies de crèdit que permetin fer front a la situació.

"És inacceptable assabentar-se de la falta de tresoreria cinc dies abans de final de mes", es valora en la nota informativa.

Argumenta que "deixar caure les entitats i empreses socials té unes conseqüències gravíssimes com a país", ja que suposa desatendre drets bàsics de persones que pateixen situacions d'extrema vulnerabilitat, com discapacitats, ancians, nens i joves amb especials dificultats i immigrants, entre d'altres.

FONT: DIARI ARA