CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els més d’abril acaba amb més de 830.000 desocupats a Catalunya

Dimarts, 8 maig, 2012
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

Gràfic evolució taxa d'atur a Catalunya

En finalitzar el mes d'abril l'atur tornava a pujar a Catalunya –61.500 persones més en el primer trimestre i ja en són 836.900–, però el més greu és que més de la meitat dels desocupats fa més d'un any que busquen feina, un de cada tres (267.641) ha esgotat la prestació i entre el gener i el març s'han perdut gairebé 67.000 llocs de treball.

Es miri per on es miri, l'Enquesta de Població Activa feta pública el 27 d'abril dibuixava un panorama desolador. I per acabar-ho d'agreujar, no podem obviar la tisorada que el pressupost general de l'Estat ha fet a les partides per a polítiques actives d'ocupació, les que ajuden els desocupats a trobar feina formant-los, assessorant-los i afavorint la seva contractació. El govern espanyol ha retallat un 56% –de 457 a 198 milions– els diners que havia d'aportar perquè Catalunya pogués exercir les seves competències en la matèria.

Mentrestant, la realitat és que la taxa d'atur a Catalunya supera ja el 22%, un percentatge insòlit no només perquè no es registrava des del 1985, sinó perquè les dades ni tan sols són comparables perquè la metodologia ha canviat.

A tot l'Estat, i després de sumar 365.900 desocupats més, en només tres mesos ja s'han polvoritzat les previsions del pressupost: hi ha 5,64 milions de desocupats. La taxa ja s'enfila fins al 24,4% i, com és habitual, el drama s'acarnissa en els col·lectius més vulnerables, com ara el dels joves. A Catalunya, la meitat de les persones d'entre 16 i 24 anys no tenen feina. Preocupant és també la nova alça en la xifra de llars en què tots els seus membres estan a l'atur. Són ja 243.900, un 2,3 % més que fa un any.

El nou repunt és el resultat d'un còctel explosiu: la política de retallades impulsada per les administracions i els primers efectes de la reforma laboral, que va entrar en vigor el 12 de febrer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció