CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els Mistos electorals comencen a cremar

Dimarts, 16 novembre, 2010

Davant l’augment del discurs racista i xenòfob de diferents representants polítics a mida que ens apropem a les eleccions autonòmiques, des de SOS Racisme-Catalunya han engegat l’acció “Mistos electorals” amb l’objectiu de vetllar per la convivència, denunciant l’ús electoralista del fet migratori i els discursos i propostes xenòfobes per part dels candidats catalans. El discurs electoralista i, sobretot, el discurs polític irresponsable i racista, fa mesos però que s’ha iniciat.

No hi ha dubte que les minories –immigració, poble gitano, etc- tornen a ser un dels eixos centrals de la campanya electoral. I dia a dia hi ha més mostres que ja s’ha superat la barrera ètica per fer declaracions i actes clarament racistes i xenòfobs.

Davant aquest context, SOS Racisme-Catalunya com a associació antiracista i de defensa dels drets humans, ha recuperat una vegada més l’acció de Mistos Electorals, que es realitza per tercer any consecutiu. Aquesta acció consisteix en el seguiment dels discursos dels candidats a les eleccions, la denúncia d’aquelles declaracions i actes que poden posar en perill la convivència i la contra-argumentació d’aquests discursos des d’un punt de vista antiracista.

L’objectiu dels “Mistos electorals” no és només fer arribar la denúncia de l’entitat antiracista a la classe política i els mitjans de comunicació, sinó sensibilitzar a la població en general del perill d’aquestes accions i donar arguments per contrarestar el discurs racista i xenòfob.

Cada setmana es crea i difon mitjançant Internet una càpsula audiovisual, d’una durada aproximada de sis minuts, amb les principals declaracions, accions o materials que ens posin en perill de fractura social, és a dir, els “mistos”. En total són 6 capítols que contenen l’actualitat política més irresponsable en el seu discurs, presentades per l’escriptor Matthew Tree i les actrius Laura Guiteras i Bella Agossou.

La dinàmica dels programes és senzilla: presentació i anàlisi de declaracions, que són els “mistos”; i dels materials que es produeixen per fer promoció dels partits que igualment siguin incendiaris des del punt de vista social, que anomenen “material inflamable”.

L’acció de seguiment dels discursos polítics finalitzarà amb un acte de tancament amb el resum i la valoració de tota la campanya electoral. Totes les càpsules i altre material de l’acció es poden consultar al blog “Mistos electorals“: www.mistoselectorals.wordpress.com